Tējas kūka ar krējuma un cukura glazūru
Foto: Shutterstock
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g cukurs
cukurs
150 g
150 g kviešu milti
kviešu milti
4 gab.
4 gab. olas
olas
50 g
50 g kartupeļu milti
kartupeļu milti
0.5 TK
0.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Pildījumam:
 
aveņu marmelāde vai džems
aveņu marmelāde vai džems
Mitrināšanai:
 
atšķaidīts citrusu liķieris
atšķaidīts citrusu liķieris
Glazūrai:
200 g
200 g saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g cukurs
cukurs
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Rotājumam:
 
saldais krējums
saldais krējums
 
sasmalcināti rieksti
sasmalcināti rieksti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Tējas kūka ar pildījumu, glazētu un rotātu virsu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saputo olas ar cukuru. Caur sietu iesijā miltus un cepamo pulveri.

    Lej mīklu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā kūkas veidnē. Cep apmēram 30 minūtes 175 grādu temperatūrā.

    Tikmēr saputo krējumu.

    Sagriež izcepto kūku trīs ripās. Divas apakšējās samitrina ar atšķaidītu liķieri. Uz ripām uzsmērē aveņu marmelādi vai džemu un putukrējumu. Uzliek tortes ripas citu virs citas, augšējo nemitrina un neapsmērē.

    Gatavo glazūru: krējumu un cukuru liek katlā un vāra 10 min, līdz glazūra paliek blīva un bieza. Glazūrai pievieno vaniļas cukuru un uzlej glazūru plānā kārtiņā uz kūkas. Sāk no vidus un virzās pa spirāli uz kūkas malu. Kad glazūra sastingusi, kūkas malu izrotā ar putukrējumu un riekstu drumstalām.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form