Foto: Shutterstock
Tējas kūka ar pildījumu, glazētu un rotātu virsu.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gcukurs150 gkviešu milti4 gab.olas50 gkartupeļu milti0.5 TKcepamais pulveris aveņu marmelāde vai džems atšķaidīts citrusu liķieris200 gsaldais krējums100 gcukurs100 gbrūnais cukurs1 TKvaniļas cukurs saldais krējums sasmalcināti rieksti

Sagatavošana

1

Saputo olas ar cukuru. Caur sietu iesijā miltus un cepamo pulveri.

2

Lej mīklu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā kūkas veidnē. Cep apmēram 30 minūtes 175 grādu temperatūrā.

3

Tikmēr saputo krējumu.

4

Sagriež izcepto kūku trīs ripās. Divas apakšējās samitrina ar atšķaidītu liķieri. Uz ripām uzsmērē aveņu marmelādi vai džemu un putukrējumu. Uzliek tortes ripas citu virs citas, augšējo nemitrina un neapsmērē.

5

Gatavo glazūru: krējumu un cukuru liek katlā un vāra 10 min, līdz glazūra paliek blīva un bieza. Glazūrai pievieno vaniļas cukuru un uzlej glazūru plānā kārtiņā uz kūkas. Sāk no vidus un virzās pa spirāli uz kūkas malu. Kad glazūra sastingusi, kūkas malu izrotā ar putukrējumu un riekstu drumstalām.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!