Tējas kūka ar krējuma un cukura glazūru
Foto: Shutterstock
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Tējas kūka ar pildījumu, glazētu un rotātu virsu.

Saputo olas ar cukuru. Caur sietu iesijā miltus un cepamo pulveri.

Lej mīklu ietaukotā un ar miltiem izkaisītā kūkas veidnē. Cep apmēram 30 minūtes 175 grādu temperatūrā.

Tikmēr saputo krējumu.

Sagriež izcepto kūku trīs ripās. Divas apakšējās samitrina ar atšķaidītu liķieri. Uz ripām uzsmērē aveņu marmelādi vai džemu un putukrējumu. Uzliek tortes ripas citu virs citas, augšējo nemitrina un neapsmērē.

Gatavo glazūru: krējumu un cukuru liek katlā un vāra 10 min, līdz glazūra paliek blīva un bieza. Glazūrai pievieno vaniļas cukuru un uzlej glazūru plānā kārtiņā uz kūkas. Sāk no vidus un virzās pa spirāli uz kūkas malu. Kad glazūra sastingusi, kūkas malu izrotā ar putukrējumu un riekstu drumstalām.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form