Foto: Publicitātes foto
Ātrs un gards ēdiens visiem, kuriem nepatīk pavadīt daudz laika virtuvē. Nezinām, kā jums, bet mums patīk sautējumi pannā! Ēdiens ir viegls, jo tā pamatā ir vistas gaļa un daudz dārzeņu. Pupiņas un kukurūza – neatdalāmas tex-mex ēdienu sastāvdaļas. Vēl mazliet siera un ēdiens jau gatavs! Nogaršojiet!
30Minūtes
18Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
Māksla gatavot mājās400 gvistas fileja100 gmocarella280 gkonservēta kukurūza250 gkonservētas sarkanās pupiņas400 gtomātu biezenis vai smalcināti konservēti tomāti bez miziņas1 gab.sarkanā paprika1 gab.neliels kabacis1 gab.sīpols1 ĒKeļļa2 gab.ķiploka daiviņas2 TKķimeņu sēklas1 TKsarkanās paprikas pulveris0.5 TKKajēnas pipari vai asā paprika pēc garšassāls, melnie pipari svaigs koriandrs sīpolloki smalki sagriezts svaigs asais pipars

Sagatavošana

1

Sīpolu un papriku sagrieziet kubiņos. Ķiploku sīki sasmalciniet. Vistas gaļu sagrieziet kumosa lieluma gabaliņos. Gareniski četrās daļās sagrieziet kabaci, katru daļu sagrieziet šķēlītēs.

2

Pannā uzkarsējiet eļļu un apcepiet kubiņos sagrieztu sīpolu. Sīpolam kļūstot mīkstākam, pievienojiet sīki sasmalcinātu ķiploku un vēl aptuveni minūti apcepiet. Pievienojiet kubiņos sagrieztu papriku un vēl dažas minūtes cepiet, lai paprika kļūtu nedaudz mīkstāka.

3

Pavirziet dārzeņus uz pannas vienu pusi un brīvajā pusē apcepiet vistas gaļu (aptuveni 4-5 minūtes), to apmaisot. Pieberiet ķimenes, sarkanās paprikas pulveri, Kajēnas piparus, smalcinātus asos piparus, smalcinātu koriandru. Samaisiet.

4

Pievienojiet kabaci un maisot apcepiet vēl dažas minūtes.

5

Visu samaisiet. Pievienojiet kukurūzu un pupiņas. Maisot cepiet vēl dažas minūtes, līdz viss būs izkarsis.

6

Pievienojiet tomātus, pieberiet sāli, piparus, sasmalcinātus sīpollokus. Nosedziet pannu ar vāku un visu sautējiet 7-10 minūtes.

7
8

Visam pa virsu uzberiet rīvētu sieru un vēl dažas minūtes pasautējiet, līdz siers izkusīs.

Šādu sautējumu lieliski var baudīt atsevišķi vai pasniegt kopā ar vārītiem rīsiem.

Ļoti gardi, ja, pasniedzot ēdienu, uzbērsiet svaiga koriandra lapiņas un sīki sasmalcinātus svaigus asos piparus.

Lai labi garšo!


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!