Foto: Shutterstock
Izrādās, latviskā rupjmaize lieliski sader ar tumšo šokolādi. Lai par to pārliecinātos, izcep gardus cepumus, kuru sastāvdaļas atrodamas teju katrā virtuvē. Glīti iesaiņoti, cepumiņi būs lieliska dāvana kādam saldummīlim vai ārzemju draugiem.

Recepšu sērijā "Tikai 5 sastāvdaļas" turpmāk piedāvāsim vienkārši pagatavojamus ēdienus, ko īpaši "Tasty" iesaka pavārs Valters Vītols.

5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gtumšā šokolāde (vismaz 70% kakao)100 gsviests100 grupjmaize2 lielas olas50 gcukurs

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepešpannu ar cepamo papīru.

2

Salauž šokolādi mazākos gabalos un liek bļodā. Novieto bļodu uz katla ar verdošu ūdeni un izkausē šokolādi tvaika peldē. Pēc tam noņem bļodu un pievieno sviestu. Maisa visu, līdz sviests ir izkusis.

3

Virtuves kombainā sasmalcina rupjmaizi, līdz iegūst rīvmaizes konsistenci, tad pievieno olas, cukuru un izkausēto šokolādes masu.

4

Maisa, līdz veidojas vienmērīga konsistence. Liek masu konditorejas maisā un spiež uz cepampapīra 3-4 cm lielus cepumus.

5

Liek cepties uz 8-10minūtem, tad atdzesē un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!