Tikai 5 sastāvdaļas: rupjmaizes un šokolādes cepumi
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
100 g
100 g tumšā šokolāde (vismaz 70% kakao)
tumšā šokolāde (vismaz 70% kakao)
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g rupjmaize
rupjmaize
2
2 lielas olas
lielas olas
50 g
50 g cukurs
cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Cepumi
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Izrādās, latviskā rupjmaize lieliski sader ar tumšo šokolādi. Lai par to pārliecinātos, izcep gardus cepumus, kuru sastāvdaļas atrodamas teju katrā virtuvē. Glīti iesaiņoti, cepumiņi būs lieliska dāvana kādam saldummīlim vai ārzemju draugiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Recepšu sērijā "Tikai 5 sastāvdaļas" turpmāk piedāvāsim vienkārši pagatavojamus ēdienus, ko īpaši "Tasty" iesaka pavārs Valters Vītols.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem un izklāj cepešpannu ar cepamo papīru.

    Salauž šokolādi mazākos gabalos un liek bļodā. Novieto bļodu uz katla ar verdošu ūdeni un izkausē šokolādi tvaika peldē. Pēc tam noņem bļodu un pievieno sviestu. Maisa visu, līdz sviests ir izkusis.

    Virtuves kombainā sasmalcina rupjmaizi, līdz iegūst rīvmaizes konsistenci, tad pievieno olas, cukuru un izkausēto šokolādes masu.

    Maisa, līdz veidojas vienmērīga konsistence. Liek masu konditorejas maisā un spiež uz cepampapīra 3-4 cm lielus cepumus.

    Liek cepties uz 8-10minūtem, tad atdzesē un pasniedz.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form