Foto: Shutterstock
Ja esi tas cilvēks, kuram garšo kraukšķīgas lazanjas maliņas, tad jaunākais "TikTok" trends – makaronu čipsi – pavisam noteikti varētu kļūt par tavu iecienītāko uzkodu!

Kas ir makaronu čipsi?

Zeltaini brūnie makaronu čipsi būtībā ir fritēti makaroni. Tos var pagatavot karstā gaisa fritierī (angliski – air fryers), kas padara tos par perfektu, ātru uzkodu, kad meklē kaut ko siltu un reizē kraukšķīgu. Der jebkuras formas makaroni, taču vislabākie ir tieši lielākie, kurus viegli paņemt rokā un iemērkt kečupā, majonēzē vai kādā citā uzkodu mērcītē.

Lai gan makaronu čipsi šobrīd ir kļuvuši populāri, pateicoties "TikTok" ērai, tie patiesībā ir jau sen zināma uzkoda. Kraukšķīgo makaronu čipsu receptes internetā "klejojušas" vismaz kopš 2013. gada.
22Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 gmakaroni1 ĒKeļļa rīvēts siers1 TKķiploka pulveris

Sagatavošana

1

Vāra makaronus sālsūdenī atbilstoši iepakojuma norādījumiem. Nokāš.

2

Makaronus pārber lielā maisīšanas traukā vai bļodā, pievieno tiem nedaudz eļļas, rīvētu parmezānu un garšvielas (ar garšvielām var eksperimentēt pēc sirds patikas, tās variējot pēc savas gaumes) un labi samaisa, pārliecinoties, ka katrs makaronu gabals ir pārklāts ar eļļu.

3

Makaronus liek ieeļļotā gaisa fritierī un cep 200° temperatūrā 10-12 minūtes, laiku pa laikam apmaisot (ieteikums groziņu pakratīt ik pēc divām minūtēm, jo, sakratot groziņu, ēdiens gatavojas vienmērīgāk), līdz makaroni ir kļuvuši zeltaini brūni un kraukšķīgi.

4

Voilā, makaronu čipši ir gatavi! Makaronus izņem no fritiera "groziņa" un ļauj tiem nedaudz atdzist, lai tie kļūtu vēl kraukšķīgāki.

5

Pasniedz ar paštaisītām mērcītēm vai ar jau gatavām: tomātu mērci, ķiploku mērci, gvakamoli, pesto, majonēzi...

6

Lai gardi un kraukšķīgi!

@feelgoodfoodie #pastachips are my new favorite chips! They’re so good and make the best appetizer! #pastatiktok #summertime ♬ Music Food (Director Cut Mix) - Chad

Vai makaronu čipsus var pagatavot bez karstā gaisa fritiera?

Jā! Izvārītus un eļļā un garšvielās apviļātus makaronus var arī cept cepeškrāsnī 200° temperatūrā 15-18 minūtes, ik pēc 4 minūtēm apgrozot makaronus. Tie gan, iespējams, nebūs tik kraukšķīgi, tomēr var paveikties, īpaši, ja tos cepot regulāri apgrozīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!