Foto: Ināra Lācarus
Mājās pagatavots tiramisu ir deserts, par ko sapņo daudzi. Tāpēc laiks sapirkt produktus un to pagatavot! Pabrīdinām, ka kaut kas maģisks notiek, tiklīdz tas tiek gatavots. Iestājas pat satraukums un gaidas, ko sniegs pirmais kumoss. Varat pat čikāties, kurš būs pirmais ģimenes loceklis vai draugs, kurš būs tiramisu degustētājs. Bet atceries un nomierini sevi jau laikus – šī itāļu deserta versija vienmēr ir saņēmusi izcilas atsauksmes!
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

gbiezpiens gsaldais krējums dāmu pirkstiņi1 tasestipra auksta kafija ĒKcukurs vai saldinātājs (flavor drops)2 TKvaniļas cukurs (pēc gaumes)4 ĒKmandeļu liķieris zemenes, ķirši vai citas sezonas ogas kakao

Sagatavošana

1

Sablendē biezpienu (ja tas ir graudains. Bet iesakām jau uzreiz izvēlēties smalko biezpienu, kas ir smalks gan izskatā, gan pēc būtības).

2

Sajauc kopā ar cukuru (ja priekšroku dod veselīgajai versijai, tad aizvieto to ar flavor drops vai stēviju).

3

Saputo saldo krējumu. Sajauc kopā ar biezpienu.

4

Dāmu pirkstiņus pa vienam izmērcē aukstā kafijā (kafijā pirms tam iemaisa mandeļu liķieri. Kafiju ieteicams taisīt stipru, jo krēms būs diezgan salds), un kārto pirmo slāni (kārto taisnstūra veidnē), pa virsu smērē daļu krēma. Ja nepatīk pirkstiņu mērcēšana kafijā, droši var kafiju pārlaistīt pāri jau izkārtotiem cepumiem traukā.

5

Vēlreiz liek cepumu kārtu un virs tās biezpiena masu.

6

Vismaz uz vienu stundu noliek aukstumā.

7

Pirms pasniegšanas (ja notur vairākas stundas, tad paliek rūgtāks) pārkaisa ar kakao pulveri un ar zemenēm (lai piešķirtu nedaudz skābuma) pārklāj visu tiramisu virsmu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!