Foto: Shutterstock
Kārdinošajam desertam ir daudz variāciju, bet šī recepte atceļojusi no itāļu saimnieces un pielāgota, lai tu to vari pavisam viegli pagatavot mājās. Šai receptei pat netiek izmantoti "dāmu pirkstiņi", bet klasiskie cepumi, kas ir izdevīgāk, tomēr rezultāts ir ļoti gards. Ar cukura daudzumu vari variēt atbilstoši savām vēlmēm. Galvenais ir pagatavošanas procesā izmantot ļoti stipru espreso kafiju, tad desertam būs jūtama kafijas nianse.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.olas3 ĒKcukurs500 gmaskarpones krēms300 gplāni cepumi tasestipra kafija kakao dekorēšanai

Sagatavošana

1

Aplej kafiju un liec atdzesēties.

2

Atdali olas dzeltenumu no baltuma.

3

Ar mikseri samaisi olas dzeltenumu ar cukuru.

4

Ar mikseri sajauc olas dzeltenuma masu ar maskarpones krēmu.

5

Uzputo olas baltumu.

6

Olas baltumu iecilā maskarpones krēma masā, līdz veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem.

7

Ņem dziļu trauku un sāc kārtot tajā visu pa kārtām.

8

Cepumus pa vienam iemērcē kafijā vai ar karotes palīdzību aplej cepumus ar kafiju, lai cepumi ir viscaur mitri.

9

Pirmo kārtu klāj ar cepumiem. Tad nākamo – ar krēmu. Atkal klāj kafijā izmērcētos cepumus un krēmu.

10

Pašās beigās caur sietiņu virspusē izsijā kakao.

11

Liec uz nakti ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!