Mājās gatavots gardais tiramisu pēc itāļu saimnieces receptes
Foto: Shutterstock
3.3333 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. olas
olas
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
500 g
500 g maskarpones krēms
maskarpones krēms
300 g
300 g plāni cepumi
plāni cepumi
tase
tase stipra kafija
stipra kafija
 
kakao dekorēšanai
kakao dekorēšanai
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kārdinošajam desertam ir daudz variāciju, bet šī recepte atceļojusi no itāļu saimnieces un pielāgota, lai tu to vari pavisam viegli pagatavot mājās. Šai receptei pat netiek izmantoti "dāmu pirkstiņi", bet klasiskie cepumi, kas ir izdevīgāk, tomēr rezultāts ir ļoti gards. Ar cukura daudzumu vari variēt atbilstoši savām vēlmēm. Galvenais ir pagatavošanas procesā izmantot ļoti stipru espreso kafiju, tad desertam būs jūtama kafijas nianse.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Aplej kafiju un liec atdzesēties.

    Atdali olas dzeltenumu no baltuma.

    Ar mikseri samaisi olas dzeltenumu ar cukuru.

    Ar mikseri sajauc olas dzeltenuma masu ar maskarpones krēmu.

    Uzputo olas baltumu.

    Olas baltumu iecilā maskarpones krēma masā, līdz veidojas viendabīga masa bez kunkuļiem.

    Ņem dziļu trauku un sāc kārtot tajā visu pa kārtām.

    Cepumus pa vienam iemērcē kafijā vai ar karotes palīdzību aplej cepumus ar kafiju, lai cepumi ir viscaur mitri.

    Pirmo kārtu klāj ar cepumiem. Tad nākamo – ar krēmu. Atkal klāj kafijā izmērcētos cepumus un krēmu.

    Pašās beigās caur sietiņu virspusē izsijā kakao.

    Liec uz nakti ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form