
Dārzā šogad liela tomātu raža? Tad izmēģino pagatavot tomātus marinādē ar kadiķogām un lauru lapām. Garšos izcili ar gaļas ēdieniem!
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sagriež tomātus 1 cm biezās šķēlēs un izvieto uz cepešplāts.
Nomizo un sagriež ķiplokus, pārkaisa tomātiem. Saberž kadiķogas un pārkaisa tomātiem. Pārkaisa ar čili pāslām un sāli. Pārlej visam pāri eļļu, liek krāsnī un cep 8 minūtes.
Liek tomātus izkarsētā sburkās kārtām, pa vidu liekot lauru lapas un bazilika lapiņas.
Pārlej tomātus ar cepešplātī palikušo marinādi. Ja nepieciešams, pievieno vēl eļļu, lai tomāti ir pārklāti.
Aizvāko ar izkarsētiem vāciņiem. Uzglabā ledusskapī.
Lai labi garšo!