Tomāti želejā ar ķiplokiem un dillēm
Foto: Shutterstock
3.4091 22
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ziemas krājumiem – tomāti želejā bariņā ar ķiplokiem un zaļumiem.

Tomātus noskalo, pāris vietās sabaksta ar koka irbulīti. Ķiplokus nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm. Tomātus un ķiplokus pamīšus ar diļļu zaļumiem kārto tīrās, izkarsētās burkās.

Marināde: uzvāra ūdeni. Pievieno cukuru, sāli, piparus, krustnagliņas un uzvāra. Kad uzvārās, noņem no uguns, pielej etiķa esenci.

Burkās uz tomātiem ieber sausu želatīnu – 1-2 tējkarotes uz 1/5 litra burciņu.

"Tasty" padoms: želatīna proporcijas mainās atkarībā no tā, cik "ņiprs" ir želatīns. Tāpēc uzmanīgi izlasi norādījumus uz paciņas un aprēķini, cik daudz želatīna nepieciešams proporcionāli marinādei burciņās.

Pārlej karsto marinādi un pasterizē 80-85°C apmēram 8-10 minūtes.

Svarīgi! Uzmani laiku un nepārkarsē burkas!

Pēc tam burkas atdzesē un ievieto ledusskapī, lai saželē.

Iesūtīja: InetaLi

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form