Tomāti želejā no omītes pierakstu grāmatas
Foto: DELFI
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
 
tomāti
tomāti
 
sīpoli
sīpoli
 
lauru lapas
lauru lapas
 
melnie pipari
melnie pipari
 
ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
dilles vai upeņu lapas
dilles vai upeņu lapas
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
2-3
2-3 sāls (deserta karotes)
sāls (deserta karotes)
1-2 ĒK
1-2 ĒK cukurs (deserta karotes)
cukurs (deserta karotes)
4
4 želatīns (deserta karotes)
želatīns (deserta karotes)
3 TK
3 TK esence
esence
  • Pasaules Virtuve
  • Piekritīsi, ka konservēt dārzeņus ir viena diktam forša padarīšana? Un nē – sen jau garām tie laiki, kad to darīja tikai omītes. Nu jau pat ir "trendā" pašam visus labumus izaudzēt piemājas dārziņā, pēc tam tos iemarinēt, pagatavot gardas zaptītes un padalīties ar draugiem, kaimiņiem un radu radiem. Aiziet, sarīkojam konservēšanas ballīti! Ja labumi nav dārziņā, steigšus skrien uz tirdziņu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Recepti aizlienēju no omītes pierakstu krājumiem. Mēs gan neesam mēģinājušas, bet rakstīts, ka var ievietot arī dzelteno tomātu šķēlītes, lai vizuāli pievilcīgāk. Pabrīdinām, ka ar šo daudzumu marinādes varēs apliet astoņas puslitra burciņas.

    Tomātu un sīpolu daudzums un attiecība jāizvēlas katram pašam!

    Uzvāra ūdeni, pieliek visas garšvielas.

    Marinādi uzvāra, pievieno etiķa esenci un beigās želatīnu. To pirms pievienošana uzbriedina atsevišķā trauciņā, bet nevāra. Vārīties ļaut nedrīkst, jo tad želatīns tiks sabojāts un marināde nesaželēs!

    Kamēr marināde gatavojas, var salikt jau burciņās: vienu lauru lapu, trīs melnos piparus, ķiploka daiviņu, mazliet dilles vai upeņu lapu.

    Tomātus nomazgā, nosusina un šķērsām tomātam tos sagriež viena centimentra biezās šķēlēs. Mazos tomātiņus var likt veselus.

    Sīpolus sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

    Burkā kārto uz piedevām tomātu šķēlītes, tad sīpolus. Tā turpina līdz burka pilna.

    Karsto marinādi lej virsū burku pildíjumam..

    Liek burkas pasterizēties 80 grādos. Puslitra burku – 10-12 minūtes, savukārt litra burku – 15-20 minūtes.

    Burkas ņem laukā un atdzesē.


    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form