
Kabaču ripas ar maltu gaļu gardai un sātīgai maltītei.
Kabačus sagriež ~3 - 3,5 cm biezās ripās, izņem vidu. Gaļu sajauc ar pusapvārītiem rīsiem, caur spiedi izspiestiem ķiplokiem, sāli, maltiem melnajiem pipariem. Masu pilda kabaču gredzenos, apcep pannā uzkarsētā eļļā no abām pusēm, tad noņem no pannas.
Sagriež sīpolus. Tomātus sagriež mazākos gabalos un sablendē. Pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpolus, pēc tam pievieno tomātus un maisot sautē vēl 2-3 minūtes.
Tomātu masu lej sautējamā traukā, pievieno nedaudz ūdens, virsū kārto kabačus, pievieno sāli, piparus.
Katlam vāku virsū un sautē uz nelielas liesmas.
Kad gatavi, pasniedz, pārkaisot ar sasmalcinātiem zaļumiem.
Iesūtīja: klēra