Tomātu krēmzupa ar baziliku
Foto: Shutterstock
2.6667 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 sīpols
sīpols
1
1 burkāns
burkāns
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
500 g
500 g tomāti
tomāti
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
20 g
20 g baziliks
baziliks
 
balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
 
saldais krējums
saldais krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tomātu svaigums un bazilika aromāts nav paredzēts vien salātiem – šīs divas sastāvdaļas var apvienot, lai pagatavotu karstu un sildošu biezzupu. Pats jaukākais – zupa būs ātri gatava, ja izmantosi iepriekš uzvārītu buljonu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā ielej eļļu un apcep sakapātu sīpolu, smalki sagrieztu burkānu un saspiestu ķiploka daiviņu. Visu kopā apcep aptuveni 10 minūtes.

    Pēc tam pievieno sakapātus tomātus un sutina dažas minūtes. Kad tas izdarīts, pārlej ar buljonu. Pievieno bazilika lapiņas un mazliet balzamiko etiķa.

    Zupu pavāra vēl dažas minūtes. Kad gatava, sablendē līdz tādai konsistencei, kas tīkama.

    Pasniedz, kamēr vēl karsta, ar saldo krējumu. Ja ir vēlme, pievieno arī sakapātus lociņus.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form