"Veikala mērces mēs jau trešo gadu nepērkam, jo sava tiešām garšo vislabāk! Gatavojot šo tomāto mērci, no garšvielām katrs pats var pievienot, to, kas liekas vajadzīgs," pārbaudītu recepti iesaka konservēšanas entuziaste Kristīne Grašs.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

5 ltomāti, sablendēti pēc garšasķiploki, nomizoti un sablendēti1 paprika, sablendēta glāzeeļļa2 lauru lapas1 ĒKdzelteno sinepju graudi1 ĒKmelno piparu graudi smaržīgie pipari2 ĒKcukurs2 ĒKsāls

Sagatavošana

1

Ņem ļoti gatavus tomātus, izgriežu visus zaļos kātus un serdes. Liek tomātus blenderī ar visu mizu, pievieno nomizotus ķiplokus pēc garšas. Ja vēlas, lai mērce ir pikanta, pievieno pāris čili pākstis. Visu sablendē viendabīgā masā un lej katlā.

2

Ja vēlas, blendējot var likt klāt arī papriku. Uz 5 litriem tomātu masas pietiek ar vienu papriku, bet, ja paprikas garšu gribas izteiktāku, droši var pievienot vairak.

3

Pievieno eļļu. Liek visu katlā karsēties. Pa to laiku kafijas dzirnaviņās samaļ lauru lapas ar sinepēm un pipariem. Ber garšvielas katlā pie mērces. Garšvielas var pievienot pēc savas izvēles.

4

Pievieno cukuru un sāli. Visu apmaisa un karsē uz vidējas uguns aptuveni stundu. Ja ir vēlme, beigās var pievienot etiķi pēc garšas.

5

Lej mērci sterilās burciņās vai pudelēs. Vākus virsū, sasedz ar segām, lai nav jāpasterizē, un ļauj lēnām atdzist.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!