Tomātu mērce ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Kristīne Grašs

"Veikala mērces mēs jau trešo gadu nepērkam, jo sava tiešām garšo vislabāk! Gatavojot šo tomāto mērci, no garšvielām katrs pats var pievienot, to, kas liekas vajadzīgs," pārbaudītu recepti iesaka konservēšanas entuziaste Kristīne Grašs.

Ņem ļoti gatavus tomātus, izgriežu visus zaļos kātus un serdes. Liek tomātus blenderī ar visu mizu, pievieno nomizotus ķiplokus pēc garšas. Ja vēlas, lai mērce ir pikanta, pievieno pāris čili pākstis. Visu sablendē viendabīgā masā un lej katlā.

Ja vēlas, blendējot var likt klāt arī papriku. Uz 5 litriem tomātu masas pietiek ar vienu papriku, bet, ja paprikas garšu gribas izteiktāku, droši var pievienot vairak.

Pievieno eļļu. Liek visu katlā karsēties. Pa to laiku kafijas dzirnaviņās samaļ lauru lapas ar sinepēm un pipariem. Ber garšvielas katlā pie mērces. Garšvielas var pievienot pēc savas izvēles.

Pievieno cukuru un sāli. Visu apmaisa un karsē uz vidējas uguns aptuveni stundu. Ja ir vēlme, beigās var pievienot etiķi pēc garšas.

Lej mērci sterilās burciņās vai pudelēs. Vākus virsū, sasedz ar segām, lai nav jāpasterizē, un ļauj lēnām atdzist.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form