Tomātu mērce ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Kristīne Grašs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
5 l
5 l tomāti, sablendēti
tomāti, sablendēti
pēc garšas
pēc garšas ķiploki, nomizoti un sablendēti
ķiploki, nomizoti un sablendēti
1
1 paprika, sablendēta
paprika, sablendēta
1/2 glāze
1/2 glāze eļļa
eļļa
2
2 lauru lapas
lauru lapas
1 ĒK
1 ĒK dzelteno sinepju graudi
dzelteno sinepju graudi
1 ĒK
1 ĒK melno piparu graudi
melno piparu graudi
4-5
4-5 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
  • Dažādi
  • Pasaules Virtuve
  • "Veikala mērces mēs jau trešo gadu nepērkam, jo sava tiešām garšo vislabāk! Gatavojot šo tomāto mērci, no garšvielām katrs pats var pievienot, to, kas liekas vajadzīgs," pārbaudītu recepti iesaka konservēšanas entuziaste Kristīne Grašs.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ņem ļoti gatavus tomātus, izgriežu visus zaļos kātus un serdes. Liek tomātus blenderī ar visu mizu, pievieno nomizotus ķiplokus pēc garšas. Ja vēlas, lai mērce ir pikanta, pievieno pāris čili pākstis. Visu sablendē viendabīgā masā un lej katlā.

    Ja vēlas, blendējot var likt klāt arī papriku. Uz 5 litriem tomātu masas pietiek ar vienu papriku, bet, ja paprikas garšu gribas izteiktāku, droši var pievienot vairak.

    Pievieno eļļu. Liek visu katlā karsēties. Pa to laiku kafijas dzirnaviņās samaļ lauru lapas ar sinepēm un pipariem. Ber garšvielas katlā pie mērces. Garšvielas var pievienot pēc savas izvēles.

    Pievieno cukuru un sāli. Visu apmaisa un karsē uz vidējas uguns aptuveni stundu. Ja ir vēlme, beigās var pievienot etiķi pēc garšas.

    Lej mērci sterilās burciņās vai pudelēs. Vākus virsū, sasedz ar segām, lai nav jāpasterizē, un ļauj lēnām atdzist.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form