Tomātu, prošuto, bazilika un mocarellas salāti uz bagetes šķēlītēm
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
itāļu stila maize (piemēram, ciabatta)
itāļu stila maize (piemēram, ciabatta)
 
tomāti
tomāti
 
mocarellas bumbas
mocarellas bumbas
1 sauja
1 sauja bazilika lapiņas
bazilika lapiņas
 
prošuto
prošuto
 
apgrauzdēti ciedru rieksti
apgrauzdēti ciedru rieksti
 
olīvas vai saulē kaltēti tomāti
olīvas vai saulē kaltēti tomāti
 
eļļa
eļļa
4 TK
4 TK balzametiķa krēms
balzametiķa krēms
1/2 gab.
1/2 gab. citrona sula
citrona sula
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
sarkano piparu pārslas
sarkano piparu pārslas
  • Pasaules Virtuve
  • Sen zināms fakts, ka vasara nav bezgalīga. Tomēr piekritīsi, ka katru gadu ir cerība, ka nu šogad, šogad tā uzturēsies pie mums ilgāk. Dienas kļūst īsākas, naktis – dzestrākas, un nemanot ir piezadzies rudens. Tas gan nav iemesls uzskatīt, ka vasara ir beigusies. Tev ir jāpaspēj pagatavot šo vasarīgo uzkodu, klāt piedzerot atsvaidzinošo aperolu, jo no vasaras vajag atvadīties ar glanci. Varbūt tad tā nākamgad pie mums uzturēsies ilgāk.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mocarellas siers ar tomātu un baziliku ir klasiskā kombinācija, bez kuras daudzi nevarētu dzīvot. Un kraukšķīgā olīveļļā grauzdētā itāļu maizīte un sāļais prošuto paceļ to pavisam jaunā līmenī! Ideāls sākums itāļu stila vakariņām!

    Kad sastāvdaļas ir, atliek vien gatavot salātus. Pavisam godīgi sakot, tas būs "Easy Peasy... Lemon Squeezy" (kā tajā dziesmā). Proti, pavisam, pavisam viegli! Nu vieglāk vairs nevar būt. Receptes sastāvdaļām neesam norādījuši daudzumu, jo tu jau zini vienam labpatīk, ka vairāk ir prošuto, cits vairāk vēlas baudīt mocarella sieru. Šo salātu pagatavošanā var visu kārtot uz dullo un tāpat garšos izcili!

    Jau laikus sagatavo skaistu servēšanas šķīvi.

    Bagetes šķēles apslaka ar olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī. Tik ilgi, līdz šķēlītes ir apgrauzdējušās (aptuveni trīs minūtes).

    Uz šķīvi kārto grauzdēto maizīti, jo tā un mocarella ir šo salātu zvaigznes. Tomātus sagriež šķēlītēs, viscaur izmētā bazilika lapiņas un melnās olīvas (ja negaršo, tad bez tām mierīgi var iztikt, var tās aizstāt ar saulē kaltētiem tomātu gabaliņiem).

    Pagatavo mērci: citronu sulu sajauc ar sāli, pipariem un četrām ēdamkarotēm olīveļļas. To pārlaista pāri.

    Virsū kārto prošuto šķēlītes un mocarellas bumbiņas (var pārgriezt uz pusēm).

    Visam pāri pārber grauzdētus riekstus, četras tējkarotes balzametiķa krēmu un pārkaisa ar melnajiem pipariem, kā arī var izmantot sarkano piparu pārslas.

    Voilā, esi pabeidzis! Tieši tik vienkārši.

    2020. gadā recepti aizlienējāmies no "Ievas Virtuve", un atzinām par labu esam! Recepti esam mazliet "upgreidojuši", un arī tu to vari darīt, papildinot ar ko vien sirds kāro.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form