Foto: DELFI
Sen zināms fakts, ka vasara nav bezgalīga. Tomēr piekritīsi, ka katru gadu ir cerība, ka nu šogad, šogad tā uzturēsies pie mums ilgāk. Dienas kļūst īsākas, naktis – dzestrākas, un nemanot ir piezadzies rudens. Tas gan nav iemesls uzskatīt, ka vasara ir beigusies. Tev ir jāpaspēj pagatavot šo vasarīgo uzkodu, klāt piedzerot atsvaidzinošo aperolu, jo no vasaras vajag atvadīties ar glanci. Varbūt tad tā nākamgad pie mums uzturēsies ilgāk.

Mocarellas siers ar tomātu un baziliku ir klasiskā kombinācija, bez kuras daudzi nevarētu dzīvot. Un kraukšķīgā olīveļļā grauzdētā itāļu maizīte un sāļais prošuto paceļ to pavisam jaunā līmenī! Ideāls sākums itāļu stila vakariņām!

Kad sastāvdaļas ir, atliek vien gatavot salātus. Pavisam godīgi sakot, tas būs "Easy Peasy... Lemon Squeezy" (kā tajā dziesmā). Proti, pavisam, pavisam viegli! Nu vieglāk vairs nevar būt. Receptes sastāvdaļām neesam norādījuši daudzumu, jo tu jau zini vienam labpatīk, ka vairāk ir prošuto, cits vairāk vēlas baudīt mocarella sieru. Šo salātu pagatavošanā var visu kārtot uz dullo un tāpat garšos izcili!

10Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

itāļu stila maize (piemēram, ciabatta) tomāti mocarellas bumbas1 saujabazilika lapiņas prošuto apgrauzdēti ciedru rieksti olīvas vai saulē kaltēti tomāti eļļa4 TKbalzametiķa krēms0.5 gab.citrona sula sāls pipari sarkano piparu pārslas

Sagatavošana

1

Jau laikus sagatavo skaistu servēšanas šķīvi.

2

Bagetes šķēles apslaka ar olīveļļu un cep sakarsētā cepeškrāsnī. Tik ilgi, līdz šķēlītes ir apgrauzdējušās (aptuveni trīs minūtes).

3

Uz šķīvi kārto grauzdēto maizīti, jo tā un mocarella ir šo salātu zvaigznes. Tomātus sagriež šķēlītēs, viscaur izmētā bazilika lapiņas un melnās olīvas (ja negaršo, tad bez tām mierīgi var iztikt, var tās aizstāt ar saulē kaltētiem tomātu gabaliņiem).

4

Pagatavo mērci: citronu sulu sajauc ar sāli, pipariem un četrām ēdamkarotēm olīveļļas. To pārlaista pāri.

5

Virsū kārto prošuto šķēlītes un mocarellas bumbiņas (var pārgriezt uz pusēm).

6

Visam pāri pārber grauzdētus riekstus, četras tējkarotes balzametiķa krēmu un pārkaisa ar melnajiem pipariem, kā arī var izmantot sarkano piparu pārslas.

7

Voilā, esi pabeidzis! Tieši tik vienkārši.

2020. gadā recepti aizlienējāmies no "Ievas Virtuve", un atzinām par labu esam! Recepti esam mazliet "upgreidojuši", un arī tu to vari darīt, papildinot ar ko vien sirds kāro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!