Tomātu risoto ar baziliku
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
30 ml
30 ml olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols
sīpols
350 g
350 g arborio rīsi
arborio rīsi
300 g
300 g ķirštomāti
ķirštomāti
sauja
sauja baziliks
baziliks
60 ml
60 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
750 ml
750 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti vienkārša risoto recepte, kas neprasīs ne daudz produktu resursu, ne pūles pagatavošanā. Atliek vien sagatavot visu nepieciešamo – tomātus, buljonu, rīsus un citas sastāvdaļas – un ļauties ēst gatavošanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļā pannā uzkarsē eļļu un aptuveni 2-3 minūtes apcep tajā sakapātu sīpolu aptuveni, līdz tas ir mīksts.

    Pēc tam pannā iemaisa rīsus un nedaudz apcep. Pārlej ar baltvīnu un karstu buljonu, kārtīgi samaisot.

    Šķidrumam pannā ļauj sākt burbuļot, tad uzliek pannai vāku un vāra rīsus 5 minūtes.

    Tikmēr sagriež tomātus un sakapā bazilika lapiņas. Kad laiks pagājis, risoto pievieno tomātus un baziliku. Risoto gatavo vēl 5-7 minūtes, regulāri maisot, līdz rīsi uzsūkuši visu šķidrumu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form