Tomātu zupa no ļoti gataviem tomātiem
Foto: Shutterstock
3.2500 4
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Tomātu zupa no ļoti gataviem tomātiem īpašam pusdienu baudījumam.

Sagriež nelielu burkānu, sīpolu, apcepam olīveļļā, pievienojam 2 ēdamkarotes tomātu pastas, smalkos melnos piparus, tālāk būtu vēlams pārlikt visu kādā katlā, jo būs jāliek klāt tomāti.

Sagriežam tomātus kādu 1.5 kg (piezīme - tomātiem jābūt ļoti gataviem - tirgū var dabūt, tādus, kas pušu sprāgst. ja grib - var mizot, es liku ar visām mizām), pievieno pārējiem dārzeņiem, pieber kārtīgu cukura šķipsnu un iemet 2 uz pusēm pārplēstas lauru lapas. Uzliek vāku un 10 minūtes sautē.

Uzvāra buljonu - varbūt kādai ir mājās vārīts, bet var izlīdzēties ar buljona kubiņiem = 1.2 litri ūdens un 2 buljona kubiņi, pievieno buljonu dārzeņiem, rūpīgi maisot. Uz stipras liesmas ātri zupu uzvāra, un uz lēnas vēl 25 minūtes karsē. Tad izķeksē lauru lapas un zupu sablenderē.

Receptē bija teikts blenderēt pa mazām porcijām un liet citā katlā, tā arī darīju. Tādu zupu varot arī likt saldētavā uz 3 mēnešiem, bet, ja ēd uzreiz, zupu vēlreiz uzkarsē, pagaršo, vai neprasās vēl kādu garšvielu (man neprasījās), un ir gatavs.

Pasniedz ar: ceptu bekonu (to kraukšķīgo); kūpinātu lasi; rīvētu sieru; baziliku; skābu krējumu; garnelēm - utml - atkarībā no izvirtības pakāpes.

Iesūtīja: Miaux

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form