Foto: Shutterstock
Tomātu zupa no ļoti gataviem tomātiem īpašam pusdienu baudījumam.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
1 gab.burkāns1 gab.sīpols olīveļļa2 ĒKtomātu pasta melnie pipari1.5 kgtomāti (gatavi) cukurs2 gab.lauru lapas2 gab.buljona kubiņi

Sagatavošana

1

Sagriež nelielu burkānu, sīpolu, apcepam olīveļļā, pievienojam 2 ēdamkarotes tomātu pastas, smalkos melnos piparus, tālāk būtu vēlams pārlikt visu kādā katlā, jo būs jāliek klāt tomāti.

2

Sagriežam tomātus kādu 1.5 kg (piezīme - tomātiem jābūt ļoti gataviem - tirgū var dabūt, tādus, kas pušu sprāgst. ja grib - var mizot, es liku ar visām mizām), pievieno pārējiem dārzeņiem, pieber kārtīgu cukura šķipsnu un iemet 2 uz pusēm pārplēstas lauru lapas. Uzliek vāku un 10 minūtes sautē.

3

Uzvāra buljonu - varbūt kādai ir mājās vārīts, bet var izlīdzēties ar buljona kubiņiem = 1.2 litri ūdens un 2 buljona kubiņi, pievieno buljonu dārzeņiem, rūpīgi maisot. Uz stipras liesmas ātri zupu uzvāra, un uz lēnas vēl 25 minūtes karsē. Tad izķeksē lauru lapas un zupu sablenderē.

4

Receptē bija teikts blenderēt pa mazām porcijām un liet citā katlā, tā arī darīju. Tādu zupu varot arī likt saldētavā uz 3 mēnešiem, bet, ja ēd uzreiz, zupu vēlreiz uzkarsē, pagaršo, vai neprasās vēl kādu garšvielu (man neprasījās), un ir gatavs.

5

Pasniedz ar: ceptu bekonu (to kraukšķīgo); kūpinātu lasi; rīvētu sieru; baziliku; skābu krējumu; garnelēm - utml - atkarībā no izvirtības pakāpes.

Iesūtīja: Miaux

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!