Tomātu–biešu piedeva ar plūmēm un ķiplokiem ziemai
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g burkāni
burkāni
500 g
500 g tomāti
tomāti
500 g
500 g bietes
bietes
300 g
300 g plūmes
plūmes
2
2 lieli sīpoli
lieli sīpoli
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1
1 čili pipars
čili pipars
1
1 ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
8 ĒK
8 ĒK etiķis
etiķis
1/2 glāze
1/2 glāze eļļa
eļļa
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
  • Citas mērces
  • Dažādi
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Gatavojot šo gardo, aromātisko piedevu, ko ziemā baudīt ar gaļas ēdieniem vai pievienot borščam un harčo zupai, lielāko tiesu darba tavā vietā paveiks virtuves kombains.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus, ķiplokus, burkānus un bietes nomizo.

    Burkānus un bietes viendabīgi graudainā masā sasmalcina virtuves kombainā.

    Tomātus, sīpolus un plūmes bez kauliņiem sablendē līdz biezeņa konsistencei.

    Visas sagatavotās sastāvdaļas liek katlā, pievieno sāli, cukuru, eļļu un apmaisa.

    Uz vidējas liesmas vāra mērci aptuveni pusotru stundu, ik pa laikam apmaisot, lai tā nepiedeg.

    10 minūtes pirms vārīšanas beigām iemaisa sīki sasmalcinātus ķiplokus.

    Pirms noņem katlu no plīts, iemaisa etiķi (ja izmanto etiķa esenci no veciem krājumiem, tad pietiks ar 1 ĒK).

    Karstu masu lej iepriekš sagatavotās burkās, aizskrūvē ar vāciņiem, kas noplaucēti ar verdošu ūdeni.

    Atdzesē un uzglabā pagrabā, pieliekamajā vai ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form