Topinambūrs ar karamelizētu kazas sieru un svaigu vīģi
Foto: Publicitātes foto
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g kazas siers
kazas siers
1 ĒK
1 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
300 g
300 g topinambūrs
topinambūrs
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
2 gab.
2 gab. vīģes
vīģes
1 ĒK
1 ĒK reducēts balzāmetiķis
reducēts balzāmetiķis
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Ātri un bez raizēm pagatavojama uzkoda svētku reizēm ar interesanto topinambūru, kazas sieru un vīģēm.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavošanās Ziemassvētkiem daudziem var būt izaicinājumiem piepildīts laiks, kad jāpaspēj gan sarūpēt dāvanas saviem tuvākajiem, gan uzņemt viesus un pagatavot vairākas maltītes, ko ciemiņiem celt galdā. Latvijā populārais šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar starptautiski atzīto "TikTok" satura veidotāju Justīni Martinsoni jeb Jušku Padrušku izmēģināja jauno "Samsung Bespoke" virtuves tehniku un pagatavoja pavisam vienkāršus ēdienus.

    Kazas sieru sagriež četrās vienādās daļās un apkaisa ar pūdercukuru. Nekavējoties uz atklātas liesmas to karamelizē – var izmantot kulinārijas degli, ja tāds nav – karamelizē sieru uz pannas.

    Topinambūru sagriež plānās šķēlītēs, pievieno olīveļļu, citrona sulu, sāli, piparus, samaisa un ļauj 10 minūtes iemarinēties.

    Vīģes sagriež daiviņās, pārlej ar balzametiķi un samaisa.

    Gatavās sastāvdaļas kārto uz šķīvja un pasniedz.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.