Tradicionālā vācu biezpiena štolle
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
Laiks būt radošam
Laiks būt radošam
Štolles piedevām
125 g
125 g gaišās rozīnes
gaišās rozīnes
125 g
125 g tumšās rozīnes
tumšās rozīnes
4 ĒK
4 ĒK rums (vai brendijs)
rums (vai brendijs)
100 g
100 g citrusu sukādes
citrusu sukādes
125 g
125 g mandeles
mandeles
1
1 citrona rīvēta miziņa
citrona rīvēta miziņa
Mīklai
175 g
175 g sviests (istabas temperatūrā)
sviests (istabas temperatūrā)
200 g
200 g cukurs
cukurs
1 TK
1 TK '"Dr. Oetker" vaniļas pasta
'"Dr. Oetker" vaniļas pasta
2
2 olas
olas
250 g
250 g biezpiens
biezpiens
500 g
500 g milti
milti
2 TK
2 TK "Dr. Oetker" cepšanas pulveris
"Dr. Oetker" cepšanas pulveris
šķipsna
šķipsna malts kardamons
malts kardamons
šķipsna
šķipsna muskatrieksts
muskatrieksts
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
Štolles pabeigšanai
5 ĒK
5 ĒK kausēts sviests
kausēts sviests
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Ziemassvētku receptes
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Kliņģeri
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionāls vācu Ziemassvētku gardums, kas jācep ļoti laicīgi, lai līdz svētkiem štolle paspētu nobriest. No dotā produktu daudzuma iznāks viens kukulītis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni 200°C, sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru. Bļodiņā ieber rozīnes un aplej ar rumu, atstāj mērcēties, kamēr gatavo mīklu.

    Bļodā saputo sviestu ar cukuru, līdz veidojas gaisīgs krēms, pievieno vaniļas ekstraktu un olas, vēlreiz sakuļ. Biezpienu izrīvē caur sietu vai sablendē, pievieno olām un sajauc.

    Citā traukā iesijā miltus un sajauc ar cepamo pulveri, maltu kardamonu, rīvētu muskatriekstu un sāli. Pievieno olu, biezpiena masai un samaisa vienmērīgu mīklu.

    Mīklā iemaisa rozīnes ar visu atlikušo šķidrumu, sukādes, rupji kapātas mandeles (vai citus riekstus) un smalki rīvētu citrona miziņu.

    Liek mīklu uz ar miltiem apkaisītas darba virsmas un izrullē ovālu, pabiezu plāksni. To gareniski pārloka uz pusēm, augšējo malu lokot nedaudz mazāku kā apakšējo. Liek kukulīti uz sagatavotās cepamās plāts. No folijas vairākām kārtām saloka kukulīša "jostu". Tai jābūt tik garai, lai varētu apņemt kukulīti un neļautu tam cepoties izplūst platumā.

    Plāti liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 1 - 1,5 stundas, līdz, iespraužot kociņu kukulītī, tas laukā nāk sauss.

    Karstu štolli apsmērē ar kausētu sviestu. Ļauj atdzist, kad tā gandrīz atdzisusi, to apkaisa ar pūdercukuru. Pilnībā atdzisušu štolli ietin cepamajā papīrā, pēc tam folijā un vismaz divas nedēļas tur vēsumā. Pasniedzot, ja nepieciešams, vēlreiz apkaisa ar pūdercukuru.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form