30Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
150 gdzērvenes400 gūdens100 gcukurs60 gmanna
Sagatavošana
1
Dzērvenes noskalo, izspiež sulu.
2
Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra piecas minūtes, tad izkāš.
3
Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.
4
Mannas masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz tā kļuvusi gaiša un pavairojusies apjomā 2–3 reizes.
5
Uzputeni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit