Tradicionālais dzērveņu uzputenis
Foto: DELFI
3.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Dzērveņu uzputenis pēc tradicionālās receptes. Gaisīgs un ļoti gards!

Dzērvenes noskalo, izspiež sulu.

Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra piecas minūtes, tad izkāš.

Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.

Mannas masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz tā kļuvusi gaiša un pavairojusies apjomā 2–3 reizes.

Uzputeni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form