Tradicionālais dzērveņu uzputenis
Foto: DELFI
3.5000 6
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g dzērvenes
dzērvenes
400 g
400 g ūdens
ūdens
100 g
100 g cukurs
cukurs
60 g
60 g manna
manna
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Buberti un uzpūteņi
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pasaules Virtuve
  • Dzērveņu uzputenis pēc tradicionālās receptes. Gaisīgs un ļoti gards!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dzērvenes noskalo, izspiež sulu.

    Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra piecas minūtes, tad izkāš.

    Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.

    Mannas masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz tā kļuvusi gaiša un pavairojusies apjomā 2–3 reizes.

    Uzputeni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form