
Dzērveņu uzputenis pēc tradicionālās receptes. Gaisīgs un ļoti gards!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Dzērvenes noskalo, izspiež sulu.
Čagām (masa, kas paliek pāri, izspiežot sulu) pārlej ūdeni, vāra piecas minūtes, tad izkāš.
Novārījumam pievieno cukuru, maisot lēni pieber mannu, karsē, līdz biezputra uzbriest, tad pielej dzērveņu sulu.
Mannas masu lej bļodā, strauji atdzesē un puto, līdz tā kļuvusi gaiša un pavairojusies apjomā 2–3 reizes.
Uzputeni liek dziļajos deserta šķīvjos, pārlej ar aukstu pienu.
Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.