Tradicionālais siera fondī
Foto: Shutterstock
4.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 gab.
0.5 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
600 g
600 g rupji sarīvēts Grijēras siera
rupji sarīvēts Grijēras siera
200 g
200 g rupji sarīvēts Ementāles siera
rupji sarīvēts Ementāles siera
4 TK
4 TK kartupeļu milti
kartupeļu milti
350 ml
350 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
1 TK
1 TK ķiršu degvīns
ķiršu degvīns
 
malti pipari
malti pipari
 
malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
 
citronu sula
citronu sula
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Fondī
  • Franču nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tradicionālais fondī, kurā var mērcēt maizi, kartupeļus vai dārzeņus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Fondī trauku ierīvē ar ķiploka daiviņām.

    Traukā ieber rīvēto sieru, kartupeļu cieti un labi samaisa. Uzliek uz uguns.

    Vīnu samaisa ar citronu sulu, pielej sieram un, nepārtraukti maisot, uzvāra, līdz siers izkusis.

    Pievieno degvīnu, piparus un malto muskatriekstu.

    Fondī trauku liek uz galda uz speciālā paliktnīša vai arī uz tā, zem kura nolikta maza svecīte.

    Pirms sāk gatavot pašu fondī, jāparūpējas par pārējo – maize (mazliet saziedējusi) jāsagriež gabaliņos, lai varētu uzdurt uz dakšiņas, iemērkt sierā un iebāzt mutē. Mērcēšanai sierā labi noder mazi, ar visu mizu vārīti un pēc tam nomizoti kartupeļi, sālsūdenī apvārītas brokoļu vai puķkāpostu rozetes, burkānu gabaliņi, seleriju kāti vai mazas kukurūzas vālītes. Kā piedevu var pasniegt marinētus gurķīšus, mazus marinētus sīpoliņus, sēnītes, olīvas.

    Ja siera maisījums iznācis pārāk šķidrs, nelielā degvīna daudzumā iemaisa kartupeļu miltus un pievieno siera maisījumam.

    Ja siera maisījums iznācis par biezu, pievieno nedaudz vīna.

    Pie fondī pasniedz labi atdzesētu sauso baltvīnu, bet mielasta beigās – kādu glāzīti degvīna.

    Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form