Foto: Publicitātes foto
Lai top mērcīte visiem dzīves gadījumiem! Tā lieliski iederēsies pie grilētiem dārzeņiem un sēnēm, pie sulīga šašlika; to var likt uz siltas maizes, tajā var iemērkt kraukšķīgu siera standziņu… Un ja vēl blakus vēss un norasojis dzēriens – pats labumiņš!
15Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gČedaras siers3 gab.ķiplokspiedē izspiestas ķiploka daiviņas100 gkrēmsiers120 mlalus pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Sieru sarīvē vai sagriež nelielos kubiņos.

2

Pievieno ķiploku un krēmsieru – sablendē vai samaisa tāpat ar dakšiņu.

3

Lēni maisot, masai pievieno alu.

4

Pārlej masu katliņā un silda uz lēnas uguns, līdz visas sastāvdaļas izkusušas viendabīgā masā.

5

Šo mērci var pasniegt siltu (tad tā būs šķidrākā), bet var arī baudīt aukstu, vismaz divas stundas noturot ledusskapī, lai mērce iegūtu smēriņa konsistenci.

Lai uzkožam, lai iedzeram un visiem priecīgs prāts!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!