Biezpiena plātsmaize bez rozīnēm
Foto: DELFI
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g sviests
sviests
150 g
150 g cukurs
cukurs
200 g
200 g milti
milti
2 TK
2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
Biezpiena masai:
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
150 g
150 g cukurs
cukurs
 
miziņa no viena citrona
miziņa no viena citrona
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
6 gab.
6 gab. olas
olas
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja rauga mīklas plātsmaizes šķiet par "maizīgu", bet kārojas gardu biezpienmaizi, tad gatavo šo! Recepti iesaka "Delfi" dzīvesstila žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa, kas savulaik to atradusi ģimenes portāla "Cālis" forumā. "Brīdinu, ka kūka pati kūst mutē un liegi nosēžas uz gurniem," smej Egita.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu atlaidina istabas temperatūrā, līdz tas ir mīksts.

    Saberž ar 150 gramiem cukura, pievieno miltus, kuros iejaukts cepamais pulveris. Visu berž, līdz izveidojas drumstalas.

    Gatavo biezpiena masu: biezpienu izberž caur sietu vai sablendē, pievieno olu dzeltenumus, cukuru, citrona miziņu, vaniļu. Visu samaisa.

    Biezpiena masai pievieno sakultu saldo krējumu un stingrās putās sakultus olu baltumus. Visu samaisa.

    Dziļā cepampannā klāj cepampapīru un ber divas trešdaļas sagatavoto mīklas drumstalu. Izlīdzina un pārlej ar biezpiena masu.

    Pāri kaisa atlikušās mīklas drumstalas.

    Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī līdz tumšam zeltainumam (apmēram 40-45 minūtes).

    Drumstalu biezpienmaize
    Foto: DELFI

    Protams, biezpiena masu var papildināt ar uzbriedinātām rozīnēm, svaigām vai saldētām ogām – kas vien šķiet iederīgs. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form