Trejkrāsu humoss
Foto: Shutterstock
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g auna zirņi
auna zirņi
4-5 ĒK
4-5 ĒK tahini pasta
tahini pasta
1-2 glāzes
1-2 glāzes auna zirņu buljons
auna zirņu buljons
2-3
2-3 ķiploku daivas
ķiploku daivas
5-7 ĒK
5-7 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK saberzts kumīns
saberzts kumīns
1-2 ĒK
1-2 ĒK citrona sula
citrona sula
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK spinātu pulveris
spinātu pulveris
2 ĒK
2 ĒK biešu pulveris
biešu pulveris
  • Ebreju nacionālā virtuve
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Austrumos dzimusī zirņu pastēte ir lieliska ēdmaņa – tā dod sātu, to vienlīdz augstu novērtē kā veģetārieši, tā visēdāji. Tā ir viegli pagatavojama un budžetā neiecērt dziļu un sāpīgu robu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Humoss, līdzīgi kā ķirbis, ļaujas dažādiem eksperimentiem, jo ļoti labprāt draudzējas ar pievienotajām garšām, tās paspilgtinot un izceļot.

    Vēl vairāk – humuss ļaujas iekrāsoties – pāris karotes biešu vai spinātu pulvera, un ēdienreizes uzreiz kļūst krāsainākas un priecīgākas. To novērtēs ne tikai bērni!

    Aunazirņus izmērcē vismaz 4-6 stundas (var atstāt arī uz nakti).

    Ber katlā un vāra 40-50 minūtes, kad zirņi mīksti, nokāš buljonu atsevišķā traukā un pietaupa to – noderēs turpmākajā gaitā.

    Tā vietā, lai vārītu auna zirņus, tos var aizstāt ar konservētiem auna zirņiem, vārītām pupiņām vai pelēkajiem zirņiem.

    Saberž kumīnu, saspiež ķiploku un izspiež citronu.

    Izvārītos zirņus ber blenderkrūzē vai traukā, kur blendēs.

    Pievieno zirņu buljonu, ķiplokus, kumīnu, citronu sulu un tahini pastu.

    Visu sablendē. Gatavošanas laikā pievieno eļļu un, ja nepieciešams, buljonu.

    Gatavo masu sadala trīs daļās. Vienai daļai pievieno biešu pulveri, otrai spinātu, bet trešo atstāj klasisku bez piedevām.

    Smērē uz maizes, servē kopā ar gaļu vai salātiem. Izmanto kā mērci, kur pamērcēt dārzeņus vai vienkārši ņem karoti un sukā iekšā!

    Uzglabāt ledusskapī, izlietot pāris dienu laikā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form