Trifeles - garša kārpiņu svētlaimei.

Katliņā uz lēnas uguns liek izkust sviestu, tad pielej pienu, pieber cukuru, kakao kārtīgi izmaisa, lai nepaliktu kakao kunkuļi un maisot uzvāra 3 minūtes. Iegūto masu kādas 5 minūtes padzesē, tad ber iekšā riekstus un žāvētos augļus (nav obligāti) un tad Hipp Pre maisījumu.

Visu masu samaisa un ātri, kamēr masa silta, taisa bumbiņas. Tad bumbiņas leduskapī, lai sastingst.

Mani secinājumi:
*oriģinālajā receptē nevis Hipp Pre, bet Maļutka - vienkārši no visiem maisījumiem ko mans bērns ir dzēris šis pēc garšas visvairāk atgādināja tās bērnības konfektes. Pirmo reizi mēģinot pagatavot konfektes veikalā nejauši nopirkās nevis Hipp Pre, bet Hipp3 - nu teikšu kā ir konfektes sanāca riebīgas, lipīgas lipa pie augstslējām, likās ka būtu pielikti milti.

Otrajā reizē ar Hipp Pre viss bija OK. Lai gan, protams jāatzīst ka sanāk padārgi ap 9 Ls viss kopā, no kā Hipp vien jau 6Ls, un ja kāda atklātu ka sanāk gardi ar kādu lētāku maisījumu, būtu baigi jauki.

Nākošais - tā arī isti nesapratu to jaukšanu - orģinālajā receptē rakstīts - mīcīt pēc 3 minūšu dzesēšanas, bet reāli pamīcīt nav iespējams tā tik pie apdegumiem var tikt ja kaut kur palikusi karstā šokolāde, a ar karoti nevar izcilāt - masa par biezu.

Gatavoju 2x pirmajā bez augļiem, otrajā ar mandelēm, lazdu riekstiem, rozīnēm. Secinājums man noteikti daudz labāk iet pie sirds ar augļiem un riekstiem, man visi riekstu-rozīņu veidi kopā bij ap 200g bet nākošreiz riekstus un mandeles noteikti liktu vēl vairāk.

Ja taisot bumbiņas rokas ir samitrinātas, tad virsma sākumā liekas tāda riebīga šķidra, bet kad sastingst leduskapī paliek spīdīga gluda kā veikalā gatavotām glazētām konfektēm. Bet tad ik pēc 4-5 ķompēm jāmazgā rokas. A masa ta dziest, tā kā principā ir OK arī ar sausām rokām virpināt tad virsma matēta sanāk. Nu kopsummā baisākā ķēpa. BET NU ŠAUSMONĪGI GARDA.

Iesūtīja: ķirsīc

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!