Šokolādes mafini ar "Mars" šokolādi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 3
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g tumšā šokolāde
tumšā šokolāde
200 g
200 g sviests
sviests
200 g
200 g milti
milti
1/2 TK
1/2 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1/4 TK
1/4 TK soda
soda
2 ĒK
2 ĒK kakao
kakao
150 g
150 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
150 ml
150 ml paniņas vai kefīrs
paniņas vai kefīrs
3
3 olas
olas
1
1 "Mars" šokolādes batoniņš
"Mars" šokolādes batoniņš
Dekorēšanai:
4
4 "Mars" šokolādes batoniņi
"Mars" šokolādes batoniņi
4 ĒK
4 ĒK saldais krējums
saldais krējums
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti saldi šokolādes kēksiņi jeb mafini, kas priecēs šokoholiķa sirdi. Mafinus papildini ar šokolādes "Mars" batoniņu gabaliņiem – tos izmanto gan dekorēšanai, gan pildījumā, kā negaidītu pārsteigumu, kurā iekosties.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Sagatavo mafinu pannu un 12 papīra kēksiņu formiņas, ko ieliek formas iedobītēs.

    Tumšo šokolādi sagriež gabaliņos un saber bļodiņā. Pievieno šokolādei arī gabaliņos sagrieztu sviestu un izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (2 minūtes).

    Lielā bļodā saber miltus, cepamo pulveri, sodu, kakao un cukuru.

    Citā traukā sajauc paniņas vai kefīru ar olām. Tad pielej mitrās sastāvdaļas miltiem, viegli apmaisa mīklu.

    Kad tas izdarīts, mīklā viegli iemaisa arī izkausēto šokolādi ar sviestu. Paralēli sagriež "Mars" šokolādes batoniņu 12 gabaliņos.

    Papīra kēksiņa formiņā ieliek ēdamkaroti mīklas, tad mazo "Mars" gabaliņu. Virsū šokolādes gabaliņam uzliek vēl vienu nepilnu ēdamkaroti mīklas.

    Kad kēksiņu formas sapildītas ar mīklu, tos liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un iedurtais kociņš iznāk laukā sauss. Mafinus pēc izņemšanas no krāsns atdzesē.

    Kamēr mafini cepas, gatavo glazūru: nelielā katliņā ielej saldo krējumu un saber gabaliņos sagrieztus divus "Mars" batoniņus. Uz lēnas uguns karsē un maisi, līdz šokolāde izkūst un iegūta karamelizēta masa. Atlikušos divus "Mars" batoniņus sagriez nelielās šķēlītēs.

    Dekorē mafinus: uz katra mafina uzlej pa karotei šokolādes mērces un virsū liec divus gabaliņus šokolādes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form