Mango, marakujas un papaijas sorbeti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mango sorbetam:
2 gab.
2 gab. mango
mango
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
1
1 citrona sula
citrona sula
Papaijas sorbetam:
3 gab.
3 gab. papaijas
papaijas
4 ĒK
4 ĒK laima sula
laima sula
Marakujas sorbetam:
12 gab.
12 gab. marakujas jeb pasifloras augļi
marakujas jeb pasifloras augļi
150 ml
150 ml pūdercukurs
pūdercukurs
1-2 ĒK
1-2 ĒK citronu sula
citronu sula
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni bērniem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Saldējums
  • Pasaules Virtuve
  • Eksotisko augļu vasaras našķis – trīs sorbetu veidi, kas pagatavoti no mango, papaijas un marakujas. To pagatavošana būtiski neatšķiras no tā, kā tiek gatavoti upeņu, aveņu, zemeņu un citi sorbeti no mūsu pašu ogām un augļiem. Pasniegti kopā ar piparmētru lapiņām deserta šķīvī tie būs lielisks garšas piedzīvojums. Un kas to lai zina, varbūt spirdzinošais augļu deserts iemantos īpašu vietu ēdienkartē.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mango sorbetu: mango pirms gatavošanas nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek virtuves kombainā un sablendē vienmērīgā biezenī.

    Sorbetu saldē vai nu saldējuma mašīnā, vai plastmasas trauciņā. Ja saldējumu saldē saldētavā, tad ik pa pāris stundām to izņem laukā un kārtīgi apmaisa ar karoti, lai neveidotos ledus kristāliņi. Vienmērīgam sorbetam to nepieciešams izdarīt trīs reizes.

    Gatavo papaijas sorbetu: augļus pirms gatavošanas iztīra no sēkliņām, bet mīkstumu izgrebj ar karoti. Sorbetu gatavo tieši tāpat, kā mango sorbetu.

    Gatavo marakujas sorbetu: augļu sēkliņas un mīkstumu izgrebj ar karoti un liek bļodiņā.

    Pūdercukuru uzsilda katliņā ar ūdeni (150 ml), un kad tas izšķīdis, vāra aptuveni astoņas minūtes, lai veidotos sīrups.

    Cukura sīrupu pārlej pār marakujas augļu mīkstumiem un pievieno citronu sulu. Sastāvdaļas samaisa un liek saldēties tāpat, kā iepriekšējos divus sorbetus.

    Aukstos sorbetus servē šķīvī ar piparmētru lapiņām.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form