Tasty
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g tunča fileja
tunča fileja
500 g
500 g mazie kartupeļi
mazie kartupeļi
1 ĒK
1 ĒK Dižonas sinepes
Dižonas sinepes
100 g
100 g zaļās olīvas
zaļās olīvas
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK aveņu etiķis
aveņu etiķis
200 g
200 g šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
70 g
70 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
200 g
200 g baltās pupiņas vakuumā
baltās pupiņas vakuumā
1 sauja
1 sauja svaigi pētersīļi
svaigi pētersīļi
200 g
200 g zaļās pupiņas
zaļās pupiņas
100 g
100 g lazdu rieksti
lazdu rieksti
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Karstie salāti
  • Kartupeļu salāti
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Jau šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīti Ziemassvētki – svinības, kuras nav iedomājamas bez jaukām sarunām tuvāko lokā, Ziemassvētku brīnuma gaidīšanas, un, protams, gardām maltītēm. Šogad svētku laikā izcilais šefpavārs un "Maxima Latvija" vēstnesis Raimonds Zommers kopā ar pavārgrāmatas autori un kulinārijas entuziasti Janu Medovu dalās idejā, kā pārsteigt savus mīļos ar unikālu un tai pašā laikā ātri un viegli pagatavojamu Ziemassvētku recepti – apsvilinātu tunča fileju ar kartupeļu, olīvu siltajiem salātiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    “Ziemassvētki ir vieni no gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, kad baudām kopā būšanu ar saviem tuvākajiem. Nenoliedzami aktivitāte, kas visus satuvina, ir kopīga svētku mielasta gatavošana ar ierastām un ne tik ierastām garšām. Lai arī Ziemassvētki nav iedomājami bez tradīcijām bagātiem ēdieniem un uzkodām, piemēram, pelēkiem zirņiem, speķa pīrādziņiem un citiem ēdieniem, aicinu šajos svētkos apvienot tradīcijām bagāto ar ko jaunu – apsvilināta tunča fileju ar kartupeļu, olīvu siltajiem salātiem,” stāsta “Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

    Sagriež daiviņās kartupeļus un šalotes sīpolus.

    Uz pannas uzkarsētā olīveļļā cep kartupeļus un šalotes sīpolus, pievieno sāli un piparus un cep līdz 4 min no katras puses līdz tie ir zeltaini brūni.

    Tunča fileju apber ar sāli un pipariem.

    Kad kartupeļi un šalotes sīpoli ir zeltaini brūni, pievieno aveņu etiķi, zaļās pupiņas, baltās pupiņas, zaļās olīvas, saulē kaltētus tomātus, lazdu riekstus un tējkaroti Dižonas sinepju.

    Visu apcep un pievieno svaigos pētersīļus.

    Kad karstie salāti gatavi – uz karstas pannas, bez eļļas, cep tunča fileju 1 minūti no katras puses.

    Kad tunča fileja gatava, sagriež palielos gabalos un pievieno karstajiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form