Jau šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīti Ziemassvētki – svinības, kuras nav iedomājamas bez jaukām sarunām tuvāko lokā, Ziemassvētku brīnuma gaidīšanas, un, protams, gardām maltītēm. Šogad svētku laikā izcilais šefpavārs un "Maxima Latvija" vēstnesis Raimonds Zommers kopā ar pavārgrāmatas autori un kulinārijas entuziasti Janu Medovu dalās idejā, kā pārsteigt savus mīļos ar unikālu un tai pašā laikā ātri un viegli pagatavojamu Ziemassvētku recepti – apsvilinātu tunča fileju ar kartupeļu, olīvu siltajiem salātiem.

“Ziemassvētki ir vieni no gada gaidītākajiem un sirsnīgākajiem svētkiem, kad baudām kopā būšanu ar saviem tuvākajiem. Nenoliedzami aktivitāte, kas visus satuvina, ir kopīga svētku mielasta gatavošana ar ierastām un ne tik ierastām garšām. Lai arī Ziemassvētki nav iedomājami bez tradīcijām bagātiem ēdieniem un uzkodām, piemēram, pelēkiem zirņiem, speķa pīrādziņiem un citiem ēdieniem, aicinu šajos svētkos apvienot tradīcijām bagāto ar ko jaunu – apsvilināta tunča fileju ar kartupeļu, olīvu siltajiem salātiem,” stāsta “Maxima Latvija” vēstnesis un šefpavārs Raimonds Zommers.

13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

800 gtunča fileja500 gmazie kartupeļi1 ĒKDižonas sinepes100 gzaļās olīvas4 ĒKolīveļļa1 ĒKaveņu etiķis200 gšalotes sīpoli70 gsaulē kaltēti tomāti200 gbaltās pupiņas vakuumā1 saujasvaigi pētersīļi200 gzaļās pupiņas100 glazdu rieksti pēc garšassāls, pipari

Sagatavošana

1

Sagriež daiviņās kartupeļus un šalotes sīpolus.

2

Uz pannas uzkarsētā olīveļļā cep kartupeļus un šalotes sīpolus, pievieno sāli un piparus un cep līdz 4 min no katras puses līdz tie ir zeltaini brūni.

3

Tunča fileju apber ar sāli un pipariem.

4

Kad kartupeļi un šalotes sīpoli ir zeltaini brūni, pievieno aveņu etiķi, zaļās pupiņas, baltās pupiņas, zaļās olīvas, saulē kaltētus tomātus, lazdu riekstus un tējkaroti Dižonas sinepju.

5

Visu apcep un pievieno svaigos pētersīļus.

6

Kad karstie salāti gatavi – uz karstas pannas, bez eļļas, cep tunča fileju 1 minūti no katras puses.

7

Kad tunča fileja gatava, sagriež palielos gabalos un pievieno karstajiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!