
Tunča salāti ir ātri pagatavojams un variācijām bagāts ēdiens, ko varam celt galdā kā brīvdienu brokastīs, tā svētkos. Šoreiz piedāvājam recepti no "H20 Banketu" šefpavāra Arta Upnera krājumiem. Noteikti neaizmirstiet pievienot īpašo sastāvdaļu – saišķīti kinzas, kas kalpos par būtisku akcentu salātu kopējā garšu buķetē. Šefpavārs arī iesaka salātus dekorēt ar iepriekš cepeškrāsnī nedaudz apceptiem ķirštomātiņiem.
Novāra kartupeļus, paipalu olas. Sagriež tik smalki, cik labpatīk, un liek bļodā.
Pievieno sagrieztu svaigu gurķi, avokado, konservētu tunci, saplucinātas romiešu salātu lapas.
Pieber sāli, piparus, cukuru, kaperus un smalki sakapātu kinzu.
Pārlej ar iecienītāko majonēzi. Kārtīgi samaisa. Dekorē ar krāsnī apceptiem ķiršu tomātiņiem.
Lai labi garšo!