Foto: DELFI
Tunča salāti no Vācijas topviesnīcas, kas aizstāj visus trīs pamatēdienus.

Manā Vācijas top viesnīcā ir tādi tunča salāti (aprakstīšu šķīvja saturu): lielais šķīvis izklāts ar lielām salātu lapām. Tad sabērti visādi skābi marinēti krikumi (maziņas sviesta pupiņu pākstītes, burkānu skaidiņas, kāpostu skaidiņas, vēl kaut kas līdzīgs marinētam topinambūram, zaļie zirnīši (neskābi)), otrajā stāvā nāk svaigas zaļbarības kaudze, gurķi, tomāti, paprika, kaut kādas lapas. Visus slāņus caurvij melnās olīvas (daudz), citrona šķēlītes. Pa virsu uzbērtas daivās sagrieztas vārītas olas (vismaz 2), pārbērts ar fritētām karstām kartupeļu daiviņām, kronē telēķi ar vienu vidēja izmēra tunča eļļā bundžas saturu.

Tāds telēķis ar apmēram ½ kg saturu. Klāt pasniedz skābenu mērci. Krējums tas nav un majonēze arī ne, bet kaut kas citrusīgi skābs, balts... drīzāk uz mārrutku velk.

Ja es visu dienu neesmu ēdusi, pasūtu šito telēķi un esmu laimīga, tas aizstāj visus trīs pamatēdienus un vēl pāri paliek pat lielizmēra vīrieši stipri tuš un atlaiž jostas ar šito cīnoties.

* dažādi marinēti dārzeņi - maziņas sviesta pupiņu pākstītes, burkānu skaidiņas, kāpostu skaidiņas, vēl kaut kas līdzīgs marinētam topinambūram, zaļie zirnīši (neskābi)

Iesūtīja: Maybe

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!