Pupiņu kotletes
Foto: Publicitātes foto
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šī recepte būs izcili piemērota dienām, kad nelietojat gaļu. Veģetāriešu dievinātie turku jeb aunazirņi dāvā veselu virkni B grupas vitamīnu, kā arī kalciju, magniju un fosforu. Tāpēc katrs šī ēdiena kumoss ir vērtīgs. Īpašu pārsteigumu sagādās kartupeļu biezenis, kas papildināts ar magoņu sēkliņām. Ja patīk tradicionāla "gaļas" virtuve, šis ēdiens jūs pārsteigs.

1. Turku zirņus sablendē.

2. Sīpolus un ķiplokus sagriež pēc iespējas smalkāk un pievieno turku zirņiem. Pievieno arī burkānus, citrona sulu, sojas mērci, rīvmaizi, muskatriekstu un visu rūpīgi samaisa. Ar rokām veido nelielas kotletītes, apvārta tās rīvmaizē un cep augu eļļā 5-7 minūtes no abām pusēm.

3. Sālītā ūdenī izvāra kartupeļus, pievieno sviestu un siltu pienu, kā arī magoņu sēkliņas un samīca biezenī.

Padoms: Lai biezenis sanāktu garšīgāks un pikantāks, gavēņa laikā parastā piena vietā var izmantot mandeļu pienu.

Comment Form