Foto: Shutterstock
Ūdenskliņģerus senos laikos veda no tirgiem kā gardu ciemkukuli. Taču daudzās mājās omītes cepa ūdenskliņģerus pašas, ir pat mājas, kur lielākais katls vienmēr tiek izmantots tikai divām lietām: cūkas galvas vārīšanai un ūdenskliņģeriem. Vārot tiem, raugi, vajag tā pavairāk telpas apkārt. Vispirms vārīts, pēc tam cepts – izgājis caur ūdeni un uguni – tāds ūdenskliņgeris ir brīnumaini gards, un, uzkožot ķimenei vai lielākam sāls kristāliņam, garšīgums vēl jo lielāks.
180Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

RAUGA MĪKLAI:0.5 lūdens1.2 kgmilti25 graugs100 gsviests pēc garšassāls1 TKcukurs CEPŠANAI UN PĀRKAISĪŠANAI: taukvielas pannas iesmērēšanai pēc garšasķimenes pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Gatavo rauga mīklu ar ieraugu.

2

No uzrūgušas mīklas ar rokām izrullē veltnīti, sadala to apmēram 50 g smagos gabaliņos. Katri gabaliņi izrullē desiņā un izveido kliņģerīti.

3

Kliņģerus ar uzmanīgi liek vārošā sālsūdeni un turpina vārīt. Kad tie paceļas virspusē, tos ar putkaroti uzmanīgi izņem no katla un liek uz ietaukotas cepamās plāts.

Foto: Shutterstock
4

Pārkaisa ķimenes, lielgraudu sāli un cep zeltaini brūnus.

Foto: Shutterstock

Lai garda mielošanās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!