Ūdenskliņģeri – 70 gadus sena recepte
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Rauga mīklai
0,5 l
0,5 l ūdens
ūdens
1,2 kg
1,2 kg milti
milti
25 g
25 g raugs
raugs
100 g
100 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
Cepšanai un pārkaisīšanai
 
Taukvielas pnnas iesmērēšanai
Taukvielas pnnas iesmērēšanai
pēc garšas
pēc garšas ķimenes
ķimenes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Kliņģeri
  • Pasaules Virtuve
  • Ūdenskliņģerus senos laikos veda no tirgiem kā gardu ciemkukuli. Taču daudzās mājās omītes cepa ūdenskliņģerus pašas, ir pat mājas, kur lielākais katls vienmēr tiek izmantots tikai divām lietām: cūkas galvas vārīšanai un ūdenskliņģeriem. Vārot tiem, raugi, vajag tā pavairāk telpas apkārt. Vispirms vārīts, pēc tam cepts – izgājis caur ūdeni un uguni – tāds ūdenskliņgeris ir brīnumaini gards, un, uzkožot ķimenei vai lielākam sāls kristāliņam, garšīgums vēl jo lielāks.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo rauga mīklu ar ieraugu.

    No uzrūgušas mīklas ar rokām izrullē veltnīti, sadala to apmēram 50 g smagos gabaliņos. Katri gabaliņi izrullē desiņā un izveido kliņģerīti.

    Kliņģerus ar uzmanīgi liek vārošā sālsūdeni un turpina vārīt. Kad tie paceļas virspusē, tos ar putkaroti uzmanīgi izņem no katla un liek uz ietaukotas cepamās plāts.

    Ūdenskliņģeri – 70 gadus sena recepte
    Foto: Shutterstock

    Pārkaisa ķimenes, lielgraudu sāli un cep zeltaini brūnus.

    Ūdenskliņģeri – 70 gadus sena recepte
    Foto: Shutterstock

    Lai garda mielošanās!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form