Vasaras sezona nenoliedzami ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti tuvāki un tālāki maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Un neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes, kad atvilkt elpu un uzkrāt spēkus tālākam ceļam. Kādas uzkodas izvēlēties, lai tās būtu ne tikai viegli pagatavojamas un ērti paņemamas līdzi, bet arī sniegtu nepieciešamās uzturvielas enerģijas rezervju atjaunošanai? "Barbora.lv" garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis iesaka
vienkāršu, taču reizē arī spēcinošu sendviču, kas noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.

Sendviči sniedz plašas iespējas variēt ar sev tīkamajām garšu kombinācijām, tos nav nepieciešams pirms tam termiski apstrādāt, turklāt šādas mājās gatavotas uzkodas pēc sevis neatstāj arī videi nedraudzīgu plastmasas iepakojumu. Atliek vien izvēlēties iecienītāko maizi, smēriņu, dārzeņus un gaļu vai zivi pēc izvēles, un pāris minūšu laikā sendvičs ir gatavs ērtai paņemšanai līdzi, dodoties vasaras aizraujošajos piedzīvojumos.

20Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 šķēlesmaize pēc izvēles8 gab.olas8 ĒKmajonēze2 TKsinepes baltā daļa no 1 purava pēc garšassāls tuncis marinēti gurķi Alpu siers marinēti pipari (asi vai saldi) garneles, krabis, vēži kukurūza ķiploks dilles, estragons, pētersīļi

Sagatavošana

1

Olas vāra 6 minūtes (laiku skaita no ūdens vārīšanās brīža). Tās atdzesē, noloba čaumalu un sasmalcina var arī sarīvē.

2

Pievieno majonēzi, plānās šķēlēs grieztu puravu un sāli pēc garšas.

3

Visu sajauc un liek starp divām maizes šķēlēm, pēc izvēles pievienojot klāt iecienītāko gaļu, jūras veltes, salātlapas vai dārzeņus.

Gatavās maizītes var ietīt cepamajā papīrā vai likt sendviču kārbā ērtai līdzņemšanai.

Lai labs pārgājiens un daudz spēka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!