Universālais olu salātu sendvičs un tā dažādās variācijas
Foto: Barbora publicitātes foto
5.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Četriem sendvičiem vajadzēs:
8 šķēles
8 šķēles maize pēc izvēles
maize pēc izvēles
8 gab.
8 gab. olas
olas
8 ĒK
8 ĒK majonēze
majonēze
2 TK
2 TK sinepes
sinepes
 
baltā daļa no 1 purava
baltā daļa no 1 purava
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Variācijām jeb ko vēl bez šī var pievienot maizītēm:
 
tuncis
tuncis
 
marinēti gurķi
marinēti gurķi
 
Alpu siers
Alpu siers
 
marinēti pipari (asi vai saldi)
marinēti pipari (asi vai saldi)
 
garneles, krabis, vēži
garneles, krabis, vēži
 
kukurūza
kukurūza
 
ķiploks
ķiploks
 
dilles, estragons, pētersīļi
dilles, estragons, pētersīļi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras sezona nenoliedzami ir karstākais pārgājienu laiks, kad tiek plānoti tuvāki un tālāki maršruti aktīvai atpūtai pie dabas. Un neatņemama pārgājienu sastāvdaļa ir arī piknika pauzes, kad atvilkt elpu un uzkrāt spēkus tālākam ceļam. Kādas uzkodas izvēlēties, lai tās būtu ne tikai viegli pagatavojamas un ērti paņemamas līdzi, bet arī sniegtu nepieciešamās uzturvielas enerģijas rezervju atjaunošanai? "Barbora.lv" garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis iesaka
    vienkāršu, taču reizē arī spēcinošu sendviču, kas noderēs kā lieliska uzkoda pauzēs starp aktīvu atpūtu zaļumos.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sendviči sniedz plašas iespējas variēt ar sev tīkamajām garšu kombinācijām, tos nav nepieciešams pirms tam termiski apstrādāt, turklāt šādas mājās gatavotas uzkodas pēc sevis neatstāj arī videi nedraudzīgu plastmasas iepakojumu. Atliek vien izvēlēties iecienītāko maizi, smēriņu, dārzeņus un gaļu vai zivi pēc izvēles, un pāris minūšu laikā sendvičs ir gatavs ērtai paņemšanai līdzi, dodoties vasaras aizraujošajos piedzīvojumos.

    Olas vāra 6 minūtes (laiku skaita no ūdens vārīšanās brīža). Tās atdzesē, noloba čaumalu un sasmalcina var arī sarīvē.

    Pievieno majonēzi, plānās šķēlēs grieztu puravu un sāli pēc garšas.

    Visu sajauc un liek starp divām maizes šķēlēm, pēc izvēles pievienojot klāt iecienītāko gaļu, jūras veltes, salātlapas vai dārzeņus.

    Gatavās maizītes var ietīt cepamajā papīrā vai likt sendviču kārbā ērtai līdzņemšanai.

    Lai labs pārgājiens un daudz spēka!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form