Upeņu liķieris ar ingveru un vaniļu
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg upenes
upenes
0,7 l
0,7 l degvīns
degvīns
500 g
500 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
30 g
30 g ingvers
ingvers
 
vaniļas pāksts
vaniļas pāksts
  • Alkoholiskie dzērieni un kokteiļi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasarā, kad uznāk konservēšanas drudzis, arī man gribas piedalīties un iespundēt ogu garšu burciņā, bet ievārījumi un kompoti nav mans lauciņš. Toties liķiera pagatavošana gan nav raķešzinātne. Ja tas ir pa spēkam man, tad to var paveikt katrs!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Upenes liķierim nav ieteicams lasīt iepriekšējā dienā, jo tās ātri bojājas. Tāpēc saulainā pēcpusdienā nolasi ogas, lai vakarpusē varētu ķerties pie dzēriena gatavošanas.

    No kātiņiem attīrītas ogas ber trīslitru burkā, tad ber brūnā cukura kārtu, pievieno ingvera gabaliņus un daļu vaniļas pāksts, un sēkliņu masu. Šeit atradīsi video padomu, kā meistarīgi izņemt sēkliņas no vaniļas pāksts.

    Vari veidot vairākas šādas ogu un cukura kārtas, bet ja negribas ķēpāties, ber burkā visu tāpat, alkohols tiks klāt visam.

    Upeņu liķieris ar ingveru un vaniļu
    Foto: Privātais arhīvs

    Kad ogas, cukurs, ingvers un vaniļa ir burkā, pārlej visu ar degvīnu, nekas nav jāapmaisa, ogas nav arī jāsaspaida. Burkai uzliec vāku un noliec tumšā vietā uz diviem mēnešiem. Degvīns izvilks no ogām garšu un krāsu, no cukura – saldumu.

    Upeņu liķieris ar ingveru un vaniļu
    Foto: Privātais arhīvs

    Pēc diviem mēnešiem atver burku un nogaršo brūvējumu. Ja vēlies maķenīt saldāku liķieri, pieber vēl nedaudz cukuru un uz pāris nedēļām bāz atpakaļ tumšajā plauktā.

    Pēc tam visu izfiltrē caur marli, pildi glītās burkās un malko drēgnos vakaros!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form