
Vienkārši pagatavojams upeņu sīrups, kas noderēs vienkāršiem padzērieniem, kokteiļiem ar ledu un citiem dzērieniem. Ar doto proporciju daudzumu sanāks divas sīrupa pudeles.
Pirms ķerties pie sīrupa vārīšanas, sagatavo nepieciešamos piederumus – lielu katlu, marli, sterilizētu piltuvi un sterilizētas pudeles sīrupam.
Karsē upenes – ogas saber katlā, pārber ar cukuru un pielej aptuveni divas glāzes ūdens. Maisot karsē, līdz cukurs izkusis.
Pēc tam karsē upenes aptuveni 8-10 minūtes, līdz tās sākušas suloties. Lai iegūtu vairāk sulas, ogas var paspaidīt ar kartupeļu stampiņu vai koka karoti.
Kad ogas gatavas, iemaisa virumā svaigi spiestu citronu sulu. Pudelē ievieto lielo piltuvi, bet tajā ieklāj marli. Upeņu sīrupu lej virs marles pudelēs, lai sīrupā nepaliktu miziņas.
Kad pudeles sapildītas, tās aizkorķē un atdzesē. Sīrupu glabā tumšā un vēsā vietā vai ledusskapī.