Foto: DELFI
Kurš gan spēj palikt vienaldzīgs, ja katlā burbuļo frikadeļu zupa! Protams, ka pati galvenā šajā zupā ir gaļas klimpa – frikadele, kas visžēlīgi katlā atļauj būt arī dārzeņiem. Šoreiz kulta statusu ieguvusī zupa ir tapusi ar kausētā siera līdzdalību.

Ārpus darba "Delfi" jaunākā mediju komunikāciju eksperte Evelīna Laura Krekovska ir aizrautīga gatavotāja. Evelīnas receptes vērts saglabāt un atkārtot – vienkārši pagatavojamas, pārbaudītas un gardas! Viņai patīk izmēģināt jaunas receptes, radīt savējās un uzlabot klasiku. Šoreiz Evelīna padalījās ar frikadeļu zupu, kam pievienots kausētais siers, tādējādi zupu padarot sātīgāku un ar jaunām garšas niansēm. Par izcilu frikadeļu zupas sabiedroto Evelīna atzinusi Vidusjūras garšvielu maisījumu – tas zupai piedod īpašu smeķi.

40Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2.5 lūdens2 gab.burkāni4 gab.kartupeļi0.5 gab.brokolis0.5 gab.puķkāposts180 gkausētais siers1 gab.buljona kubiņi1 gab.lauru lapas pēc garšasVidusjūras garšvielu maisījums1 šķipsnamalti pipari FRIKADELĒM:400 gmalta gaļa1 gab.vārīts kartupelis pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Katlā ielej ūdeni. Ūdenim pievieno garšvielas pēc savas izvēles, kādu lauru lapu, sāli, piparus un buljona kubiņu.

2

Kamēr ūdens silst, sagatavo dārzeņus, burkānus parasti griež ripiņās, kartupeļus kubiņos, bet puķkāpostu un brokoli dala pa kātiņiem.

3

Burkāni vārās visilgāk, tādēļ tos ber katlā pirmos, kad tie nedaudz jau pavārījušies, pievieno arī kartupeļus, brokoļus un puķkāpostu. Droši var izvēlēties arī jau gatavos saldētos dārzeņu maisījumus, bet tad tos labāk pievienot, kad burkāni un kartupeļi jau pavārījušies.

4

Kamēr katliņā viss skaisti vārās, sagatavo maisījumu frikadelītēm. Izraugās malto gaļu pēc saviem ieskatiem, Evelīna parasti izvēlas liellopa gaļu vai cūkas un liellopa gaļas maisījumu. Malto gaļu kārtīgi sajauc ar vienu vārītu kartupeli un garšvielām.

5

Kad kartupeļi jau pusgatavi, zupā liek frikadeles un aptuveni vāra aptuveni desmit minūtes uz lēnas uguns.

Lai gardas frikadeles!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!