Pīrāgu recepte
Foto: DELFI
3.1461 89
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Rauga mīklai
150 g
150 g Sviests
Sviests
50 g
50 g Raugs
Raugs
0,5 l
0,5 l Piens
Piens
1/2 TK
1/2 TK Sāls
Sāls
100 g
100 g Cukurs
Cukurs
1,5 l
1,5 l Kviešu milti
Kviešu milti
1 gab.
1 gab. Ola
Ola
Pildījumam
700 g
700 g Liellopa maltā gaļa
Liellopa maltā gaļa
250 g
250 g Kūpināts cauraudzītis, kubiņos
Kūpināts cauraudzītis, kubiņos
1 gab.
1 gab. Sīpols, sasmalcināts
Sīpols, sasmalcināts
1,5 ĒK
1,5 ĒK Ķiploks, sasmalcināts
Ķiploks, sasmalcināts
1 TK
1 TK Melnie pipari, malti
Melnie pipari, malti
1 ĒK
1 ĒK Sāls
Sāls
Pārsmērēšanai
1 gab.
1 gab. Ola, sakulta
Ola, sakulta
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Šī ir uzticama rauga mīklas recepte, kura nekad nav pievīlusi, jo, pat sviestu aizstājot ar eļļu vai margarīnu, pīrāgi izdodas tikpat "pufīgi" un gardi. Nebūs brīnums, ja neilgu laiku pēc tam, kad cepiens tiks ielikts krāsnī, mājinieki, neatvairāmās smaržas pievilināti, sāks '"spietot" ap virtuves durvīm, jo, iekožoties aromātiskajā un sulīgajā gaļas pildījumā, būs skaidrs – šie ir pīrāgi ar pievienoto vērtību!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodā, kurā tiks gatavota mīkla, sadrupina raugu.

    Katliņā izkausē sviestu. Pielej pienu un uzsilda līdz aptuveni 37 grādiem. Nedaudz sviesta – piena maisījuma uzlej raugam un kārtīgi izmaisa.Kad raugs izkusis, pielej tam atlikušo pienu ar margarīnu un izmaisa.

    Pieliek bļodas saturam olu, sāli, cukuru un izmaisa.

    Piesijā miltus un mīca mīklu, līdz tā atlec no rokām. Ja mīkla ir pārāk šķidra, pievieno vēl nedaudz miltu, līdz tā sasniedz vajadzīgo konsistenci.

    Mīklu liek siltumā, pārklāj ar drāniņu un uzraudzē apmēram 30 minūtes. Uzrūgušo mīklu "atsit" atpakaļ un uzraudzē vēlreiz.

    Citā bļodiņā kārtīgi samaisa visas pildījuma sastāvdaļas.

    Gatavo pīrāgus:

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Izbārsta cepamo plāti ar miltiem.

    Izrullē mīklu, liek uz mīklas tējkaroti pildījuma, mīklu pārloka pāri un ar glāzi izspiež pusmēness formas pīrāgu. Atkārto darbības, līdz ir izmantota visa mīkla un pildījums.

    Kārto pīrāgus uz cepamās plāts, pārziež ar olu un liek krāsnī cepties uz aptuveni 25 minūtēm.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form