Foto: Shutterstock
Vārīta liellopa gaļa ar mārrutku mērci gardām pusdienām ikdienā vai svētkos.
90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
1 kgliellopa gaļa1 saujazaļumi1 gab.sīpols2 gab.lauru lapas1 gab.krustnagliņa1 gab.ķiploka daiviņa2 gab.rafinēts cukurs sviests vai margarīns milti mārrutki sāls saldais krējums

Sagatavošana

1

Gaļu aplej ar verdošu ūdeni, pievieno zaļumus, lauru lapas, sīpolu, krustnagliņas, ķiploku, cukuru un sāli. Liek uz uguns, uzvāra, tad samazina uguni un noņem putas.

2

Vāra, pēc aptuveni 1.5 h, kad gaļa kļūs pusgatava, izņem sīpolu, pārgriež uz pusēm un ar griezuma vietu liek uz pannas un apcep līdz kļūst zeltains. Sīpolu liek atpakaļ buljonā, lai buljons paliek tumšāks un garša izteiktāka. Vāra gaļu vēl 1.5 h uz minimālas liesmas zem vāka.

3

Mārrutku mērce: izkausē sviestu, pievieno miltus, buljonu, saldo krējumu, mārrutkus un mērci uzvāra.

4

Gatavo gaļu sadala pa porcijām, pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un mārrutku mērci. Buljonu pasniedz atsevišķi.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!