Foto: DELFI
Vasarsvētku rozītes cepamas bez speciālā "rozīšu aprīkojuma".

Miltus uzsijā uz galda, izveido iedobumu un ielej tajā ar cukuru saputotas olas, 2 olu dzeltenumus, sviestu, degvīnu un iejauc mīklu.


Izrullē iespējami plānā plāksnē ar glāzi izspiež aplīšus, saliek vienu otram virsū pa četriem (var pa 2 vai 3) un vidū iespiež ar pirkstu tā, lai tie salīp kopā (tikai viducītī).

Ar nazi krusteniski iegriež četrās daļās, neaizsniedzot vidu.

Cep karstos taukos vai eļļā zeltainus.

Gatavām rozītēm uzkaisa pūdercukuru, kas sajaukts ar vaniļu.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!