Vecrīgas ar biezpiena krēmu
Foto: Dabas saldumu maģija
4.0000 1
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g ūdens
ūdens
150 g
150 g piens
piens
130 g
130 g kiešu milti
kiešu milti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
4 gab.
4 gab. olas
olas
Biezpiena krēmam
180 g
180 g biezpiens 9%
biezpiens 9%
300 g
300 g saldais krējums
saldais krējums
7 ĒK
7 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
Rotāšanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
 
zemenes
zemenes
  • Citi saldēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Šī nedēļa ir balta no abiem galiem – tā sākās ar pirmo sniegu un beigsies atkal ar sniegu. Tam par godu cepam "Vecrīgas" un kārtīgi nobārstām ar pūdercukura sniedziņu. Recepti iesaka kūku meistare Ilze Kupča.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni un pienu ielej katliņā, pievieno sviestu un izkausē.

    Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un maisa (var izmantot mikseri). Kad maisīt kļūst pagrūti, mīklu sāk mīcīt ar rokām, lai izveidojas kompakta masa. Mīklai ļauj mazliet atdzist.

    Pēc brīža sāk mīklai pievienot pa vienai olai, līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci.

    Liek konditorejas maisiņā ar uzgali un veido apmēram 8–10 cm lielus plācenīšus, kas cepot paaugsies un kļūs par bulciņām.

    Cep 10 minūtes 190–200 grādu temperatūrā. Jāatceras, ka, cepot nedrīkst virināt krāsns durvis, jo tad mīkla sakritīsies.

    Kad bulciņas izceptas, tās pilnīgi atdzesē.

    Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu. Ar mikseri sakuļ saldo krējumu. Krējumu iemaisa biezpienā, pievienojot pūdercukuru.

    Atdzisušās bulciņas vai nu iegriež vai pārgriež uz pusēm un pilda ar biezpiena krēmu. Rotā ar zemenēm.

    Lai burvīga kafijas pauze! Kā saka kūku meistare Ilze Kupča, kūciņa vienmēr ir laba ideja!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form