Foto: Dabas saldumu maģija
Šī nedēļa ir balta no abiem galiem – tā sākās ar pirmo sniegu un beigsies atkal ar sniegu. Tam par godu cepam "Vecrīgas" un kārtīgi nobārstām ar pūdercukura sniedziņu. Recepti iesaka kūku meistare Ilze Kupča.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gsviests100 gūdens150 gpiens130 gkiešu milti1 šķipsnasāls4 gab.olas180 gbiezpiens 9%300 gsaldais krējums7 ĒKpūdercukurs pūdercukurs zemenes

Sagatavošana

1

Ūdeni un pienu ielej katliņā, pievieno sviestu un izkausē.

2

Kad sviests ir izkusis, pievieno miltus un maisa (var izmantot mikseri). Kad maisīt kļūst pagrūti, mīklu sāk mīcīt ar rokām, lai izveidojas kompakta masa. Mīklai ļauj mazliet atdzist.

3

Pēc brīža sāk mīklai pievienot pa vienai olai, līdz masa iegūst viendabīgu konsistenci.

4

Liek konditorejas maisiņā ar uzgali un veido apmēram 8–10 cm lielus plācenīšus, kas cepot paaugsies un kļūs par bulciņām.

5

Cep 10 minūtes 190–200 grādu temperatūrā. Jāatceras, ka, cepot nedrīkst virināt krāsns durvis, jo tad mīkla sakritīsies.

6

Kad bulciņas izceptas, tās pilnīgi atdzesē.

7

Tikmēr pagatavo pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu. Ar mikseri sakuļ saldo krējumu. Krējumu iemaisa biezpienā, pievienojot pūdercukuru.

8

Atdzisušās bulciņas vai nu iegriež vai pārgriež uz pusēm un pilda ar biezpiena krēmu. Rotā ar zemenēm.

Lai burvīga kafijas pauze! Kā saka kūku meistare Ilze Kupča, kūciņa vienmēr ir laba ideja!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!