Vegāniskā aukstā zupa
Foto: Mr. Magpie publicitātes foto
2.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 gurķi
gurķi
5-6
5-6 redīsi
redīsi
1
1 buntīte diļļu
buntīte diļļu
1
1 buntīte lociņu
buntīte lociņu
3 ĒK
3 ĒK ābolu etiķis vai citronu sula
ābolu etiķis vai citronu sula
2 TK
2 TK mārrutki
mārrutki
500 ml
500 ml burciņa marinētu biešu
burciņa marinētu biešu
500 ml
500 ml nesaldināts sojas dzēriens
nesaldināts sojas dzēriens
3
3 vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
 
auksts ūdens
auksts ūdens
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas melnais sāls ("kala namak")
melnais sāls ("kala namak")
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Aukstās zupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Šādi es gatavoju auksto zupu. Sanāk vienmēr un ļoti garšo," savas iecienītās vasaras veldzes recepti komentē vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek vārīties kartupeļus.

    Katliņā liek sakapātus lokus, dilles, gabaliņos sagrieztus gurķus un redīsus. Pieliek marinētās bietes.

    Tukšajā biešu burkā ielej sojas dzērienu*, pievieno mārrutkus un etiķi vai citrona sulu. Burku aiztaisa un kārtīgi sakrata.

    Pievieno burkas saturu pārējām zupas sastāvdaļām. Pieber sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa un pievieno aukstu ūdeni, pieregulējot vēlamo zupas biezumu. Pagaršo zupu un, ja nepieciešams, pievieno vēl skābumu, asumu vai sāli.

    Aukstā zupa vislabāk garšos ar siltu kartupeli, kam uzbērta šķipsna melnā sāls. Bet, gatavojot lielākai kompānijai, ērtāk ir jau uzreiz pievienot zupai gabaliņos sagrieztus kartupeļus.

    Vegāniskā aukstā zupa
    Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

    *No veikalos nopērkamajiem sojas dzērieniem Ieva iesaka aukstās zupas gatavošanai izmantot "Alpro unsweetened" (sarkanā paciņā) vai "Valsoia Original". Galvenais, lai tas nav pārāk salds.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form