Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

"Šādi es gatavoju auksto zupu. Sanāk vienmēr un ļoti garšo," savas iecienītās vasaras veldzes recepti komentē vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.

12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 gurķi5 redīsi1 buntīte diļļu1 buntīte lociņu3 ĒKābolu etiķis vai citronu sula2 TKmārrutki500 mlburciņa marinētu biešu500 mlnesaldināts sojas dzēriens3 vidēji lieli kartupeļi auksts ūdens pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasmelnais sāls ("kala namak")

Sagatavošana

1

Liek vārīties kartupeļus.

2

Katliņā liek sakapātus lokus, dilles, gabaliņos sagrieztus gurķus un redīsus. Pieliek marinētās bietes.

3

Tukšajā biešu burkā ielej sojas dzērienu*, pievieno mārrutkus un etiķi vai citrona sulu. Burku aiztaisa un kārtīgi sakrata.

4

Pievieno burkas saturu pārējām zupas sastāvdaļām. Pieber sāli un piparus pēc garšas, visu samaisa un pievieno aukstu ūdeni, pieregulējot vēlamo zupas biezumu. Pagaršo zupu un, ja nepieciešams, pievieno vēl skābumu, asumu vai sāli.

5

Aukstā zupa vislabāk garšos ar siltu kartupeli, kam uzbērta šķipsna melnā sāls. Bet, gatavojot lielākai kompānijai, ērtāk ir jau uzreiz pievienot zupai gabaliņos sagrieztus kartupeļus.

Foto: Mr. Magpie publicitātes foto

*No veikalos nopērkamajiem sojas dzērieniem Ieva iesaka aukstās zupas gatavošanai izmantot "Alpro unsweetened" (sarkanā paciņā) vai "Valsoia Original". Galvenais, lai tas nav pārāk salds.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!