Veģetāra skābu kāpostu zupa ar baltvīnu
Foto: Anna Kalniņa
3.0000 3
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Tasty.lv rudens zupu konkursu noslēdz lasītājas Annas iesūtītā recepte. "Tā kā mūsmājās esam veģetārieši, nācās atklāt garšīgu veģetāro skābo kāpostu zupu. Kāposti papildināti ar pussaldo vīnu un labu dārzeņu buljonu rada izcili labu garšu, un šo zupu labprāt ēd arī tie, kas uz veģetāriem ēdieniem skatās ar aizdomām," raksta Anna.

Burkānu un pētersīļa sakni nomizo, sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež. Kāpostus sagriež īsākus, lai ielien karotē.

Katlā karsē sviestu un eļļu. Kad sviests izkusis, tajā liek krustnagliņas, kadiķogas, smaržīgos piparus, melnos piparus, lauru lapu un timiāna zariņu. Maisot karsē apmēram minūti. Pievieno sīpolus un ķiplokus un karsē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

Pievieno burkānus un pētersīļus, ik pa brīdim apmaisot, karsē apmēram 5 minūtes, līdz burkāni sāk zeltoties. Pievieno skābus kāpostus un turpina maisot karsēt vēl apmēram 5 minūtes.

Katlā ielej baltvīnu un dārzeņu buljonu (es izmantoju veģetāros eko buljona kubiņus), strauji uzvāra, pēc tam noregulē mazu liesmiņu un vāra zupu apmēram 30 - 45 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu.

Iesūtīja: Anna Kalniņa

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form