Veģetāra skābu kāpostu zupa ar baltvīnu
Foto: Anna Kalniņa
3.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 burkāns
burkāns
1
1 pētersīļa sakne
pētersīļa sakne
1
1 sīpols
sīpols
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
450 g
450 g skābēti kāposti
skābēti kāposti
50 g
50 g sviests (vai eļļa)
sviests (vai eļļa)
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
2
2 krustnagliņas
krustnagliņas
3
3 kadiķogas
kadiķogas
3
3 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
3
3 melnie pipari
melnie pipari
1
1 lauru lapa
lauru lapa
 
timiāna zariņš
timiāna zariņš
2 glāzes
2 glāzes pussaldais baltvīns
pussaldais baltvīns
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
 
skābs krējums (pēc izvēles)
skābs krējums (pēc izvēles)
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tasty.lv rudens zupu konkursu noslēdz lasītājas Annas iesūtītā recepte. "Tā kā mūsmājās esam veģetārieši, nācās atklāt garšīgu veģetāro skābo kāpostu zupu. Kāposti papildināti ar pussaldo vīnu un labu dārzeņu buljonu rada izcili labu garšu, un šo zupu labprāt ēd arī tie, kas uz veģetāriem ēdieniem skatās ar aizdomām," raksta Anna.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Burkānu un pētersīļa sakni nomizo, sagriež gabaliņos. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež. Kāpostus sagriež īsākus, lai ielien karotē.

    Katlā karsē sviestu un eļļu. Kad sviests izkusis, tajā liek krustnagliņas, kadiķogas, smaržīgos piparus, melnos piparus, lauru lapu un timiāna zariņu. Maisot karsē apmēram minūti. Pievieno sīpolus un ķiplokus un karsē, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.

    Pievieno burkānus un pētersīļus, ik pa brīdim apmaisot, karsē apmēram 5 minūtes, līdz burkāni sāk zeltoties. Pievieno skābus kāpostus un turpina maisot karsēt vēl apmēram 5 minūtes.

    Katlā ielej baltvīnu un dārzeņu buljonu (es izmantoju veģetāros eko buljona kubiņus), strauji uzvāra, pēc tam noregulē mazu liesmiņu un vāra zupu apmēram 30 - 45 minūtes. Pasniedz ar skābu krējumu.

    Iesūtīja: Anna Kalniņa

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form