Veģetārais čili ar pupiņām
Foto: Aikāgaršo!
4.0000 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g konservētas četru veidu pupiņas 'Rimi'
konservētas četru veidu pupiņas 'Rimi'
200 g
200 g konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza
konservēta, vārīta vai saldēta kukurūza
1 gab.
1 gab. burkāns
burkāns
2
2 šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
400 ml
400 ml tomātu biezenis 'I love eko'
tomātu biezenis 'I love eko'
2 ĒK
2 ĒK Vorčesteras mērce
Vorčesteras mērce
200 ml
200 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
1 TK
1 TK kumīns jeb romiešu ķimenes
kumīns jeb romiešu ķimenes
1
1 čili pipars
čili pipars
1
1 citronzāle
citronzāle
1/3 TK
1/3 TK ingvers
ingvers
 
zaļumi (kinza, lociņi, pētersīļi)
zaļumi (kinza, lociņi, pētersīļi)
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
pēc garšas
pēc garšas brūnais cukurs
brūnais cukurs
Pēc izvēles:
8
8 tortiljas plāceņi
tortiljas plāceņi
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Sautējumi
  • Ikdienas maltītei
  • Meksikāņu nacionālā virtuve
  • Ziemas periodā jo īpaši cilvēkiem, kas neēd gaļu jeb veģetāriešiem, nereti ir krietni sarežģītāk izdomāt jaunas ierosmes gardām maltītēm. Veselīgas ēšanas kustības "Aikāgaršo!" šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā ideju maltītei bez gaļas - veģetāro čili ar pupiņām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagriež mazos gabaliņos sīpolus, burkānu un papriku un apcep.

    Pievieno uz pusēm sagrieztu citronzāli, smalki sagrieztu čili un ķiplokus, pieber kumīnu.

    Pievieno dārzeņu buljonu vai ūdeni un vāra 10 minūtes.

    Kad buljons nedaudz novārījies, pievieno tomātu biezeni, Vorčesteras mērci, ingveru un brūno cukuru, turpina visu vārīt, līdz masa sāk nedaudz sabiezēt.

    Pievieno pupiņas un kukurūzu, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus vai vēl čili.

    Pasniedz ar zaļumiem un tortiljas maizi.

    Ieteikums! Izmēģini gatavo masu ietīt lavašā, pievienojot nedaudz rīvēta siera un apcepot kraukšķīgus uz pannas vai cepeškrāsnī.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form