
Tradicionāli čili con carne gatavo no maltās gaļas, taču nezinātāji pat nepateiks, ka šajā receptē no gaļas nav ne kripatiņas, jo tā aizstāta ar soju, tāpēc netrūkst ne sātīguma, ne arī tipiskā garšvielu pikantuma.
Dziļā pannā sakarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sīpolus kopā ar ķirbi pāris minūtes, līdz ķirbis kļuvis mīkstāks.
Pievieno sojas graudiņus, čili pulveri, ķiplokus un cep pāris minūtes, līdz soja ir uzbriedusi.
Pannas saturam pievieno papriku, buljonu, tomātus, etiķi un cukuru. Ļauj visam sautēties aptuveni 15 minūtes.
Liek rīsus 500 ml sālsūdenī un ļauj tiem vārīties vismaz 10 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un ūdens ir iztvaikojis.
Pannas saturam pievieno zem ūdens noskalotas pupiņas un ļauj nedaudz pasautēties.
Pasniedz čili kopā ar rīsiem.
Lai labi garšo!