Veģetārais čili con carne
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 ĒK
1 ĒK augu eļļa
augu eļļa
1
1 smalki sakapāts sīpols
smalki sakapāts sīpols
200 g
200 g kubiņos sagriezts riekstu ķirbis
kubiņos sagriezts riekstu ķirbis
300 g
300 g soja
soja
2 TK
2 TK čili pulveris
čili pulveris
2
2 smalki sakapātas ķiploka daivas
smalki sakapātas ķiploka daivas
 
puse zaļās, sarkanās un dzeltenās paprikas, sagrieztas mazos gabalos
puse zaļās, sarkanās un dzeltenās paprikas, sagrieztas mazos gabalos
400 ml
400 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
400 g
400 g sasmalcināti konservēti tomāti
sasmalcināti konservēti tomāti
1 ĒK
1 ĒK galda etiķis
galda etiķis
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
200 g
200 g gargraudu rīsi
gargraudu rīsi
400 g
400 g konservētas baltās pupiņas
konservētas baltās pupiņas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Citi ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tradicionāli čili con carne gatavo no maltās gaļas, taču nezinātāji pat nepateiks, ka šajā receptē no gaļas nav ne kripatiņas, jo tā aizstāta ar soju, tāpēc netrūkst ne sātīguma, ne arī tipiskā garšvielu pikantuma.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Dziļā pannā sakarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sīpolus kopā ar ķirbi pāris minūtes, līdz ķirbis kļuvis mīkstāks.

    Pievieno sojas graudiņus, čili pulveri, ķiplokus un cep pāris minūtes, līdz soja ir uzbriedusi.

    Pannas saturam pievieno papriku, buljonu, tomātus, etiķi un cukuru. Ļauj visam sautēties aptuveni 15 minūtes.

    Liek rīsus 500 ml sālsūdenī un ļauj tiem vārīties vismaz 10 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un ūdens ir iztvaikojis.

    Pannas saturam pievieno zem ūdens noskalotas pupiņas un ļauj nedaudz pasautēties.

    Pasniedz čili kopā ar rīsiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form