Veģetārā burgera recepte
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.6667 3
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g vārītas vai konservētas sviesta pupiņas
vārītas vai konservētas sviesta pupiņas
1 tase
1 tase uzbriedināts kuskuss
uzbriedināts kuskuss
2
2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
sasmalcinātas ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK sakapāti pētersīļi
sakapāti pētersīļi
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
1 šķipsna
1 šķipsna cepamais pulveris
cepamais pulveris
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls un melnie pipari
jūras sāls un melnie pipari
Marinētajiem sīpoliem:
1
1 plānās šķēlītēs sagriezts sarkanais sīpols
plānās šķēlītēs sagriezts sarkanais sīpols
 
sula no 1 citrona
sula no 1 citrona
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
PIldītajiem pipariem:
10
10 marinēti asie pipari
marinēti asie pipari
100 g
100 g krēmsiers
krēmsiers
1/2 tase
1/2 tase rikotas biezpiens
rikotas biezpiens
1
1 sakulta ola
sakulta ola
100 g
100 g milti
milti
1 tase
1 tase rīvmaize
rīvmaize
 
eļļa fritēšanai
eļļa fritēšanai
Pasniegšanai:
6
6 salātlapas
salātlapas
1 tase
1 tase tzatziki jeb gurķu mērce
tzatziki jeb gurķu mērce
 
rudzu burgermaizītes, pārgrieztas uz pusēm un apgrauzdētas
rudzu burgermaizītes, pārgrieztas uz pusēm un apgrauzdētas
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kuskusa un pupiņu burgeris ar pildītiem halapenjo pipariem būs īsts pārbaudījums garšas kārpiņām. Nenoliedzami, baudāms un atkārtojams vēl. Izmēģini!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviesta pupiņas sablendē viendabīgā masā. Piemaisa kuskusu, ķiplokus, pētersīļus, miltus, olīveļļu un cepamo pulveri. Visu kārtīgi samīca un sadala masu 4 daļās.

    Veido burgeru formas plāceņus, liek uz dēlīša, kas noklāts ar cepampapīru, un ievieto saldētavā, ļaujot burgeriem atdzist.

    Sakarsē pannā nedaudz eļļas un cep no abām pusēm burgeru plāceņus, līdz tie ir zeltaini un pilnībā izkarsuši. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

    Gatavo marinētos sīpolus. Sīpolu ripas liek bļodā, pārlej ar citrona sulu un cukuru, visu samaisa un ļauj ievilkties 5 minūtes.

    Gatavo pildītos piparus. Halapenjo pārgriež gareniski uz pusēm, izņem sēklotni. Bļodā sajauc krēmsieru, rikotu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pildījumu liek iztīrītajos piparos, apviļā vispirms miltos, tad olā un visbeidzot rīvmaizē, un fritē karstā eļļā, līdz gatavi.

    Servē: burgeru maizītes pārgriež uz pusēm un apgrauzdē. Uz maizes liek salātlapas un marinētus sīpolus, virsū kārto burgeri, ko pārlej ar gurķu mērci un vēlreiz nosedz ar sīpoliem. Pasniedz kopā ar pildītajiem pipariem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form