Veģetārais lēcu un rīsu plovs ar dārzeņiem
Foto: Māris Lapiņš
3.0000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
sauja
sauja zaļās lēcas
zaļās lēcas
sauja
sauja rīsi
rīsi
sauja
sauja zaļās pākšu pupiņas
zaļās pākšu pupiņas
1 gab.
1 gab. smalki sakapāts šalotes sīpols
smalki sakapāts šalotes sīpols
150 g
150 g ķirštomāti
ķirštomāti
1-2 gab.
1-2 gab. paprika
paprika
pēc garšas
pēc garšas ingvera sakne
ingvera sakne
1 ĒK
1 ĒK karija pulveris
karija pulveris
 
bundža kokosriekstu piens
bundža kokosriekstu piens
pēc garšas
pēc garšas svaigs koriandrs un piparmētra
svaigs koriandrs un piparmētra
pēc garšas
pēc garšas sāls un cukurs
sāls un cukurs
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Veģetāru ēdienu cienītājiem šis plovs noteikti būs pārsteidzošs atklājums, taču tā labo garšu salikumu noteikti novērtēs arī gaļēdāji. Plovam ekosotisku garšu un patīkamu krēmīgumu piešķir kokosriekstu piens, savukārt lēcas un rīsi rada nepieciešamo sātīgumu. Plovs lieliski garšos gan jau tikko pagatavots, gan jau nedaudz atdzisis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katlā uz vidējas uguns apcep sagrieztus dārzeņus, pievieno ēdamkaroti karija pulvera un viegli apcep. Pievieno lēcas, rīsus un ūdeni, tā, lai viss katliņa saturs būtu nosegts divu pirkstu augstumā.

    Vāri uz lēnas uguns ar vāku, līdz lēcas un rīsi ir gatavi. Beigās pievieno kokosriekstu pienu, sakapātus zaļumus, sāli un cukuru, visu samaisi un ļauj pāris minūtes pasautēties.

    Atstāj plovu ievilkties 5 minūtes. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

    Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.

    Vairāk par Lielvārdes alus šķirnēm lasi www.lielvardesalus.lv.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form