Skābā krējuma mīklas cepumi ar datelēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.5000 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
325 ml
325 ml milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 gab.
1 gab. liela ola
liela ola
80 g
80 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
125 ml
125 ml skābs krējums
skābs krējums
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
80 g
80 g mandeļu milti
mandeļu milti
250 g
250 g dateles bez kauliņiem
dateles bez kauliņiem
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Piknika ēdienu receptes
  • Cepumi
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi kumosa lieluma cepumi, kas pagatavoti no miltu, brūnā cukura un skābā krējuma mīklas. Dateles cepumiem piešķirs patīkamu saldumu, bet brūnais cukurs – aromātisku smaržu. Lieliski garšos pie tējas tases drēgnā rudens pēcpusdienā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Divas lielas cepamās pannas izklāj ar cepamo papīru, un pēc tam viegli ietauko ar eļļu.
    Lielā bļodā sajauc miltus ar sodu, cepamo pulveri un sāli.

    Citā bļodā sakuļ olu, pievieno tai mīkstu sviestu, krējumu, bet pēc tam – brūno cukuru. Visu kārtīgi samaisa un pārlej lielajā bļodā pie miltiem.

    Mīklu apmaisa, lai neveidotos miltu kunkuļi, un pēc tam pievieno tai mandeļu miltus un sagrieztas dateles. Visu viegli apmaisa.

    Ar ēdamkaroti izveido apaļus cepumus un liek uz cepamajām pannām, līdz visa mīkla iztērēta.

    Cepumus cep 15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Pirms pasniegšanas atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form