Vēja kūkas ar aprikožu krēmu
Foto: Shutterstock
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze kviešu milti
kviešu milti
100 g
100 g sviests
sviests
5 gab.
5 gab. olas
olas
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
Aprikožu krēmam:
2 gab.
2 gab. olas
olas
0.5 glāze
0.5 glāze aprikožu ievārījums
aprikožu ievārījums
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
200 g
200 g sviests
sviests
4 gab.
4 gab. aprikozes (lielas un gatavas )
aprikozes (lielas un gatavas )
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Īpaši greznas vēja kūkas ar aprikožu krēmu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo plaucēto mīklu: Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

    Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

    Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

    Aprikožu krēms:
    Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus sakuļ stingrās putās, tad pievieno pūdercukuru un kuļ līdz cukurs izkusis. Dzeltenumus sakuļ ar pūdercukuru. Olu baltumos iecilā dzeltenumus, iegūto masu liek ūdens peldē un kuļ līdz masa sabiezē.

    Sviestu sakuļ ar ievārījumu. Pa porcijām iekuļ olu masu. Aprikožu krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu, garu uzgali un noliek ledusskapī.

    Aprikozes nomazgā, nosusina un sagriež mazos kubiņos. Vēja kūkas pārgriež uz pusēm. Uz apakšējās daļas liek aprikožu kubiņus, uzpiež krēmu, uzliek virsiņu un nedaudz piespiež.

    Vēja kūkas kārto uz šķīvja, pārkaisa ar pūdercukuru un 2 - 3 stundas tur ledusskapī.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form