Vēja kūkas ar šokolādes krēmu un glazūru
Foto: Shutterstock
4.6667 3
8 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1 glāze
1 glāze kviešu milti
kviešu milti
100 g
100 g sviests
sviests
5 gab.
5 gab. olas
olas
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Šokolādes krēmam:
4 ĒK
4 ĒK rīvēta tumšā šokolāde
rīvēta tumšā šokolāde
1 glāze
1 glāze piens
piens
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
3 gab.
3 gab. olas
olas
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Šokolādes glazūrai:
1 ĒK
1 ĒK rīvēta tumšā šokolāde
rīvēta tumšā šokolāde
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
0.5 ĒK
0.5 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
5 ĒK
5 ĒK piens
piens
50 g
50 g sviests
sviests
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Plaucētās mīklas izstrādājumi
  • Pasaules Virtuve
  • Vēja kūkas ar šokolādes krēmu un glazūru īpašajam cienastiņam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo plaucēto mīklu :Ūdeni kopā ar sāli un sviestu uzvāra, verdošā ūdenī maisot ber visus miltus un maisot karsē, līdz mīkla saveļas kamolā un atlec no katla malām. Nedaudz atdzisušā mīklā pa vienai iemaisa olas.

    Mīklu liek pergamenta turziņā, kurā ielikts robots konditorejas uzgalis(tillīte) un uz sagatavotas plāts izspiež apaļas vai garenas kūciņas.

    Pirmās 15 min nedrīkst atvērt cepeškrāsni, kūkām jāizcepas brūnām, sausām, stingrām, ar tukšu vidu.

    Šokolādes krēms: Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi. Šokolādei pievieno pienu, cukuru un ar mikseri kuļ līdz cukurs pilnībā izkūst. Turpinot kult pievieno pa vienai olu dzeltenumus. Citā traukā olu baltumus sakuļ stingrās putās un pa porcijām iemaisa šokolādes masā. Krēmu turpina kult vēl 3 - 5 minūtes un pilda konditorejas maisiņā ar šauru uzgali. Ledusskapī noliek uz 25 - 30 minūtēm.

    Šokolādes glazūra: Rīvētu šokolādi sajauc ar miltiem, pūdercukuru un siltu pienu. Samaisa un maisot karsē uz maza uguns, līdz uzvārās. Pēc tam atdzesē. Pievieno sakultu sviestu ar vanilīnu, samaisa un atdzesē.

    Vēja kūkas pilda ar atdzesēto krēmu (uzmanīgi iedurot uzgali kūkā un iespiežot nedaudz krēma). Vēja kūkas liek uz šķīvja, pārziež ar siltu glazūru un uzglabā ledusskapī līdz pasniegšanai.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form