'Velna kūka' jeb grēcīgi gardā šokolādes torte
Foto: Privātais arhīvs
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītiem (2x22 cm apaļām veidnēm):
115 g
115 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
100 g
100 g kakao pulveris (izsijāts)
kakao pulveris (izsijāts)
120 ml
120 ml augu eļļa
augu eļļa
300 g
300 g cukurs
cukurs
110 g
110 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
3 gab.
3 gab. lielas olas (istabas temp.)
lielas olas (istabas temp.)
1 ĒK
1 ĒK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
120 g
120 g skābais krējums
skābais krējums
1 TK
1 TK sāls
sāls
120 ml
120 ml piens
piens
240 g
240 g milti
milti
2 TK
2 TK soda
soda
0.5 TK
0.5 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
240 ml
240 ml karsta kafija
karsta kafija
Krēmam:
340 g
340 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
50 g
50 g kakao pulveris
kakao pulveris
300 g
300 g pūdercukurs
pūdercukurs
120 ml
120 ml piens vai saldais krējums
piens vai saldais krējums
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kāzu ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Velna kūka" jeb "Devil's food cake" ir ārkārtīgi šokolādīgs, sulīgs un grēcīgi gards konditorejas sapnis. Kaloriju bumba, ko baudīt svētku reizēs. Recepti iesaka aizrautīgā kūku burve Jeļena Dimante domubiedru grupā "Latvieši UK gatavo".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo divas apaļās 22 cm diametra kūkas veidnes, tās izklājot ar cepampapīru un ietaukojot.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

    Lielā bļodā liek sviestu, pievieno kakao, eļļu, parasto cukuru un brūno cukuru, olas, vaniļas ekstraktu, skābo krējumu, sāli. Visu ar mikseri sajauc viendabīgā masā.

    Tad pieber miltus, sodu un cepamo pulveri, vēlreiz visu samiksējot. Beigās pielej kafiju un mīklu samaisa.

    Mīklu sadala vienādās porcijās starp divām veidnēm. Liek kūkas veidnes cepeškrāsnī un cep 35–45 minūtes, līdz iedurts sērkociņš iznāk laukā sauss.

    Kad kūkas biskvīti gatavi, tos izņem no krāsns, padzesē pāris minūtes veidnēs. Tad izņem no veidnēm un pilnībā atdzesē.

    Gatavo krēmu. Lielā traukā liek istabas temperatūras sviestu, pieber kakao, pūdercukuru, pielej istabas temperatūras pienu, pievieno mazu šķipsniņu sāls un vaniļu. Visu saputo gaisīgā, viendabīgā masā.

    Atdzisušos biskvītus pārgriež horizontāli uz pusēm, lai iegūtu četras kūkas kārtas.

    Liek pirmo biskvīta ripuli uz kūku šķīvja, ziež virsū kūkas krēmu. Pēc tam liek virsū nākamo ripuli un tā, līdz kūkas četri biskvīti salikti tortē. Atlikušo krēmu apsmērē kūkai apkārt.

    Kūku dekorē pēc sirds patikas – ar ogām, cukura pērlītēm u.tml.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.