Vistas cepetis ar ceptiem ķirbjiem, papriku un puraviem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
3.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Vistai:
2
2 citroni
citroni
25 g
25 g olīveļļa
olīveļļa
1
1 saišķītis salvija
saišķītis salvija
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1,5 kg
1,5 kg vista
vista
1 ĒK
1 ĒK garšvielu maisījums vistas gaļai
garšvielu maisījums vistas gaļai
Pildījumam:
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
100 g
100 g apcepti un nomizoti kastaņi (var arī nebūt)
apcepti un nomizoti kastaņi (var arī nebūt)
250 g
250 g cūkgaļas maltā gaļa
cūkgaļas maltā gaļa
1 ĒK
1 ĒK timiāns
timiāns
50 g
50 g šampinjoni (šķēlītēs)
šampinjoni (šķēlītēs)
15 g
15 g žāvētas dzērvenes
žāvētas dzērvenes
Dārzeņiem:
2
2 puravi (sagriezti)
puravi (sagriezti)
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
1
1 sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
2 TK
2 TK olīveļļa
olīveļļa
1
1 riekstu ķirbis (sagriezts šķēlēs)
riekstu ķirbis (sagriezts šķēlēs)
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gaļas ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gards vistas cepetis ar karstiem, krāsnī apbrūnējušiem dārzeņiem – ķirbi, papriku un puraviem. Patīkamu aromātu un garšu maltītei piešķirs ne vien citrons, bet arī salvija un timiāns.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    No viena citrona smalki norīvē miziņu, pašu citronu sagriež daiviņās. Bļodā ielej olīveļļu, pievieno citrona miziņu un dažas salvijas lapiņas. Visu sajauc kopā.

    Vistā ieliek dažas citrona daiviņas, uz pusēm pārgrieztu ķiploku un dažas salvijas lapiņas.

    Ņem ar citrona miziņu sajaukto olīveļļu un iesmērē ar to vistu, paceļot vistas ādu uz augšu, lai taukvielas būtu zem ādas. Vistu nostiprina ar zobu bakstāmajiem kociņiem, lai tā turētos ciet.

    Pēc tam vistu liek cepamajā traukā, kura pamatnē ielieta aptuveni pusglāze ūdens. Vistu apslaksta ar svaigi spiestu citrona sulu un apkaisa ar vistas garšvielu maisījumu. Apsedz ar foliju un cep cepeškrāsnī 45 minūtes.

    Gatavo pildījumu – ķiploku sasmalcina, pievieno kastaņus (kastaņi var arī nebūt, tā vietā izmanto lazdu vai citus riekstus), malto gaļu un timiānu. Visu liek virtuves kombainā un sasmalcina vienmērīgā masā.

    Pēc tam maltās gaļas masai pievieno sakapātos šampinjonus un dzērvenes, visu vēlreiz sajauc. No maltās gaļas masas uztaisa 10 gaļas bumbiņas, kuras pēc tam atdzesē.

    Vistas cepeti izņem no cepeškrāsns un aplaista ar iztecējušiem tauciņiem. Foliju ņem nost no cepamā trauka. Traukā saliek sagrieztos puravus, lielos gabaliņos sagrieztu papriku, daiviņās sagrieztus sīpolus. Visu aplej ar olīveļļu.

    Cepamajā traukā saliek arī ķirbja šķēlītes, kuras arī aplej ar eļļu. Liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes.

    Pēc tam dārzeņus apgriež otrādi, vistā ieliek gaļas bumbiņas (ja visas nesalien iekšā, atstāj turpat uz cepamā trauka), un pievieno dažas salvijas lapiņas. Cepeti ar dārzeņiem gatavo vēl 15 minūtes, līdz vista gatava un dārzeņi viegli apbrūnējuši.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form